<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110863" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: С до 10 години ...

Жертва на насилие: И мен ли ще намерят в куфар? (видео)

06 Декември 2021
0 8327

Жертва на насилие: И мен ли ще намерят в куфар? Това пита Деница – поредната жена, която от години живее в страх. Разказа ѝ вижте в материала на NOVA.

Деница е избягала от насилника си, но се страхува да излезе от вкъщи

Обикновено в тези истории жените са със скрити лица и без имена. 27-годишната Деница не се крие. Тя иска да разкаже какво е преживяла и отчаяно търси помощ. От месеци живее като затворник, защото се страхува от насилника, от когото е избягала. Тя се страхува, че ще бъде убита, защото той продължава със заплахите.

Мъжът скачал върху главата й, душил я с кабели, биел я с кабели с метални шипове. Напуска го преди 7 месеца. През цялото време на побои и изтезания Деница само два пъти е получавала помощ – веднъж съседи са се обадили на полицията, а вторият път на спирка момче прави същото. Тя е благодарна на тези хора, защото вярва, че те са спасили живота й.

Жертва на насилие: И мен ли ще намерят в куфар? (видео)

Хиляди хора протестираха срещу насилието, “патриоти” провокираха напрежение (РЕПОРТАЖ)

Тя не излиза от вкъщи, освен когато знае от познати, че той не е в града – Варна. Детето й излиза само с баба си, и то само в отдалечни квартали.

Въпреки присъда от година и половина пробационна подписка, насилникът продължава да тормози нея и близките й всеки ден.

Деница пита дали трябва да стане поредната жертва и да бъде намерена в куфар, за да може един престъпник да влезе в затвора.

Министърът на правосъдието в служебното правителство Иван Демерджиев коментира случая и заяви, че ще посредничи за това МВР да вземат необходимите мерки. „Категорично като общество не можем да си позволим това да продължава. Министерството на правосъдието беше сезирано във връзка с това, че може да инициира законодателни изменения и да разработи такива. Работи се по темата. По този конкретен случай трябва да се търси помощта на МВР, за което се ангажирам да посреднича, както и на прокуратурата”, каза той.

Жертва на насилие: И мен ли ще намерят в куфар?

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Tq

    30 Март 2023

    Absolutno e taka stotici hora izmami....

Покажи всички Скрий

Реакции