<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140813" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украйна се на...

Журналистката Овсянникова остава под домашен арест, реши руски съд

11 Август 2022
0 131

Журналистката Овсянникова остава под домашен арест, реши руски съд.

Тя доби популярност в средата на март, след като нахлу по време на ефир в студиото на прокремълския Първи телевизионен канал, за който работеше. Овсянникова носеше плакат, осъждащ офанзивата в Украйна и “пропагандата” на медиите в страната, контролирани от властта.

44-годишната журналистка беше арестувана в сряда в дома си. От края на юли, тя е глобена два пъти за дискредитиране на руската армия.

Обвиниха журналистката Овсянникова в разпространение на фалшиви новини (видео)

Журналистката Овсянникова остава под домашен арест, реши руски съд

В средата на юли тя се появи близо до Кремъл с плакат, с който обвиняваше руските сили в извършване на злоупотреби в Украйна. Заради тази акция срещу нея се води наказателно разследване.

По време на днешното заседание журналистката отново беше с плакат, този път с текст “Дано мъртвите деца (от конфликта в Украйна) ви преследват в сънищата ви”.

Властите в Русия следят всеки критичен глас, който осъжда офанзивата в Украйна. Голям брой противници на действията на Москва са арестувани или бяха принудени да избягат от страната.

Източник: Клуб Z

Видео: YouTube/Телеканал Дождь

Журналистката Овсянникова остава под домашен арест, реши руски съд

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции