<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94969" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Огнян К...

Клиентите на ресторанти във Франция трябва да са ваксинирани, постановява нов закон

26 Юли 2021
0 662

Френският парламент постанови, че здравният пропуск (отрицателен тест за Covid-19, ваксинационен сертификат или сертификат за преболедуване) е задължително условие за ползване на редица публични услуги. От началото на август пропускът ще е необходим за посещение на ресторанти, пътуване с влакове и самолети, посещение на музеи, кина, клубове, фестивали и плувни басейни.

В Гърция въвеждат задължителна ваксинация със закон

Клиентите на ресторанти във Франция трябва да са ваксинирани, постановява нов закон

Ройтерс отбелязва, че окончателна “зелена светлина” на гласуваното във френския парламент трябва да бъде дадено от Конституционния съд, преди законът да влезе в сила.

Мерките в закона трябва да приключат на 15 ноември.

Законопроектът налага задължително ваксиниране на служители в болници, клиники, домове за възрастни хора, пожарникари, определени военни, както и за професионалисти и доброволци, които се грижат за възрастни хора, включително у дома.

Липсата на контрол в транспорта ще се наказва с глоба от 1 500 евро за неговия мениджър, една година лишаване от свобода и 9 000 евро глоба в случай на вербализация повече от три пъти за 30 дни.

За останалите места, засегнати от пропуска, техните мениджъри, които не проверят, ще бъдат уведомени от административния орган, след което мястото може да бъде затворено за максимум седем дни. В случай на нарушение повече от три пъти в продължение на 45 дни, управителят ще получи една година лишаване от свобода и глоба от 9 000 евро.

Източник: bgOnAir, БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции