<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98582" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Депутат от ИТ...

Осъдиха виетнамец на 5 години затвор за разпространение на коронавируса

07 Септември 2021
0 388

Съдът във Виетнам осъди мъж на 5 години за нарушаване на строгите правила за карантина заради Covid-19 и разпространение на вируса сред други хора, предава Reuters.

28-годишният Ле Ван Три е осъден за „разпространение на опасни инфекциозни болести“ по време на еднодневен процес в Народния съд на южната провинция Ка Мау, съобщи държавната Виетнамска информационна агенция (VNA).

Виетнамска песен и клип как да се предпазим от коронавирус стана световен хит (видео)

Страната е един от примерите за успех в глобален мащаб по време на пандемията, благодарение на целенасочените масови тестове, агресивното проследяване на контактите на хората, строгите гранични мерки и карантината. Но нови групи инфекции от края на април компрометират постиженията.

Осъдиха виетнамец на 5 години затвор за разпространение на коронавируса

„Три е пътувал обратно за Ка Мау от Хо Ши Мин и е нарушил 21-дневните правила за карантина“, отбелязват от съда. Той е инфектирал 8 души, единият от които е починал от коронавируса след едномесечно лечение.

Ка Мау, най-южната провинция на Виетнам, е отчела само 191 случая и два смъртни случая от началото на пандемията. Това много по-малко в сравнение с почти 260 000 заразени и 10 685 смъртни случая в епицентъра на коронавируса в страната – града Хо Ши Мин.

Виетнам се бори с влошаващата се пандемия от Covid-19, която е заразила повече от 536 000 души и е убила 13 385, повечето от които през последните няколко месеца.

По-рано страната осъди други двама души по същите обвинения.

Източник: Reuters

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции