Владимир Каролев е арестуван заради нарушаване на карантина

March 24, 2020
17 8643
Коментари: 0

Икономистът Владимир Каролев е задържан за 24 часа в РПУ-то в Разлог заради неспазване на карантината. Това става ясно от профила му във „Фейсбук“, където той сам съобщава за ареста, предаде бТВ.

По думите му не е нарушил нито един закон и ще съди държавата в Страсбург. Днес Каролев е бил в Разлог, което е в разрез с новите мерки и наложената блокада на входовете на Банско.

“Докато пишех това ми се обадиха от неизвестен за мен телефон и любезно мъжки глас се представи като началник на издирването към СДВР . Поиска да отида на среща да ме разпитали за нещо, което съм постнал във фейсбук. Отговорих, че съм в Разлог и който иска да ме пита да дойде където съм аз”, пише икономистът в социалната мрежа.

Според неофициална информация става дума за нарушение на карантината, под която Каролев би следвало да остане, след като се завърнал наскоро от Великобритания. Самият той пише, че е в Разлог и се е разхождал покрай Банско.

Няма шега. Политическата простотия реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР резултира в задържането ми за…

Публикувахте от Владимир Каролев в Вторник, 24 март 2020 г.

Източник: бТВ

Снимка: Булфото

Коментари

Реакции