<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104301" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От утре учени...

Столичното РЗИ предлага малките ученици да продължат присъственото си обучение до петък

20 Октомври 2021
0 382

Столичното РЗИ предлага малките ученици да продължат присъственото си обучение до петък, предава bTV.

Предложението идва, след като регистрираната заболеваемост в София на 14-дневна база достигна 812 случая на 100 000 души. Съгласно издадената заповед на министъра на здравеопазването присъствените занятия следва да бъдат преустановени от 21 октомври. Видео от брифинга на д-р Стойчо Кацаров можете да си припомните горе.

Нови по-строги мерки срещу Covid-19 за цялата страна обяви министър Кацаров (видео)

Предложението стана ясно след заседание на софийския оперативен щаб. Това би дало възможност на родителите на най-малките ученици да организират отглеждането им в тази ситуация.

Столичното РЗИ предлага малките ученици да продължат присъственото си обучение до петък

Актуалните данни за карантинираните паралелки са 4% в начален етап на обучение, 7% – в прогимназиален и 8% – в гимназиален.

От утре учениците в София и всички други тъмночервени зони минават онлайн (видео)

Въз основа на тези данни, както и заради изключително краткия срок на въвеждане на заповедта, софийският щаб предлага на министъра на образованието, учениците от 1. до 4. клас в София да продължат присъствена форма на обучение поне до края на седмицата, а всички останали да преминат на обучение в онлайн среда.

Столичното РЗИ предлага малките ученици да продължат присъственото си обучение до петък
Снимка: БулФото

Детските градини и яслите в София продължават работа присъствено. Регистрирания процент на карантинирани деца е малко над 3%.

Директорите на общинските болници и центровете за социални услуги алармираха за сериозен проблем с организацията на работа, която се въвежда от днес в полунощ. Съществен процент от персонала не разполага с необходимите сертификати, за да се обезпечи работата на всички отделения и услуги от утре.

Предстои нова заповед: Сертификатът за ваксинирани – безсрочен, за прекарали Covid – едногодишен (видео)

В следващите дни Столична община ще организира изнесени пунктове за ваксинация на публични места, които да дадат допълнителна възможност за поставяне на ваксина.

Столичното РЗИ предлага малките ученици да продължат присъственото си обучение до петък.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции