<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=105932" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЦИК свали иму...

Боян Расате: Това дали имам имунитет не пречи на убежденията ми (видео)

02 Ноември 2021
0 1092

Имунитетът на кандидата за президент Боян Расате беше свален от Централната избирателна комисия. Пред bTV той нито потвърди, нито отрече, че е участвал в погрома над офиса на ЛГБТИ организацията Rainbow Hub.

Боян Расате: Това дали имам имунитет не пречи на убежденията ми

Имунитетът му бе снет по искане на главния прокурор.

ЦИК свали имунитета на Боян Расате заради погрома в ЛГБТИ център

“Аз не съм бил търсен за някакъв коментар за конкретния случай, така че за пръв път попадам в ситуация, в която се повдигат обвинения, единствено и само благодарение на твърденията на заинтересованите страни. Дали аз имам имунитет или нямам – това не ми пречи на убежденията”, заяви кандидатът за президент.

Амнести Интернешънъл: трябва да бъде разследван и подведен под отговорност

Международната организация за защита на човешките права “Амнести Интернешънъл” излезе с позиция за случилото се, пише Клуб Z.

“Решението за сваляне на имунитета на Боян Расате е важна първа стъпка към това да бъде гарантирано, че всички стоящи зад това недопустимо нападение ще бъдат разследвани и изправени пред закона”, коментира Масимо Морати, зам.-регионален директор на организацията за Европа.

Според него няма съмнение, че нападението е предизвикано от омраза и разкрива недостатъците на българското законодателство. Това искат и ЛГБТ организациите – да има утежняващи вината обстоятелства, когато бъде доказан подобен мотив към престъпление.

Боян Расате: Това дали имам имунитет не пречи на убежденията ми

У нас съществуват такива възможности, когато става дума за расистки подбуди, но не и когато омразата е насочена към хора с различна сексуална ориентация.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции