<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=105648" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нападнаха це...

Активисти от атакувания ЛГБТ център: Това не е първият подобен инцидент (видео)

31 Октомври 2021
0 4542

Активисти от атакувания ЛГБТ център: Това не е първият подобен инцидент – така те коментират нахлуването на кандидата за президент Боян Расате и негови поддръжници пред bTV.

Погром беше извършен в събота в офис на неправителствени организации, която представлява хората с различна сексуална ориентация. Има пострадала жена.

Нападнаха център на ЛГБТ общността в София (снимки и видео)

Активисти от атакувания ЛГБТ център: Това не е първият подобен инцидент (видео)

Помещението се използва от фондация „Билитис”, която е един от организаторите на „София прайд“

„Имахме събитие вчера, обявено публично в 17:00 ч. Към 17:30 ч., докато течеше събитието, се почука на вратата и едно момиче отиде да отвори, аз отидох да видя кой идва, през това време те нахлуха – десетина души. Боян Расате беше пръв. Аз почнах да крещя: „Не“. Той каза: „Няма „не“ и ме удари в лицето. След това се разпръснаха по стаите и потрошиха всичко“, разказа Глория Филипова, проектен мениджър във фондация „Билитис”.

Активисти от атакувания ЛГБТ център: Това не е първият подобен инцидент (видео)

„В рамките на две минути потрошиха всичко. Накрая остана Боян Расате и още един човек. Аз има казах, че са си свършили работата и могат да си тръгнат, а той отвърна, че още не е свършил и извади нож и наряза гумите на един скутер, който беше тук. Не използва ножа срещу нас, но имаше оръжие“, допълни Глория.

Боян Расате е лидер на БНС и в момента е кандидат за президент.

По думите на комуникационния мениджър на фондация „Билитис” Мануела Попова това не е първият инцидент, който организацията има с БНС. Доста често преди вратата на центъра е била облепяна със стикери на организацията, но „по-далеч от вратата не са стигали“.

Активисти от атакувания ЛГБТ център: Това не е първият подобен инцидент (видео)

Според нея тези инциденти съвпадат и преди, и сега са съвпадали с изборни кампании. Като вероятна причина за нападението Попова посочи наскоро подадена петиция от нейната организация срещу престъпленията, насочени към хора с различна сексуална ориентация.

Активисти от атакувания ЛГБТ център: Това не е първият подобен инцидент

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • cruzz77

    21 Февруари 2022

    БРАВО НА ЧОВЕКА!ВСЕ ПОВЕЧЕ ПЕДАЛИ И ЛЕСНИЙКИ ПАРАДИРАТ!!!БОЙ И СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ЗА ВСИЧКИТЕ!!ТЕ СА НАВСЯКЪДЕ

Реакции