<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113673" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: По 1200 евро бе...

Кинофестивал в Швеция ще експериментира с масова хипноза на публиката (видео)

04 Януари 2022
0 144

Шведският филмов фестивал в Гьотеборг е известен със социалните експерименти, на които подлага публиката си. Като през 2022 г. организаторите няма да изневерят на традицията.

За тазгодишното събитие фестивалът ще експериментира с масова хипноза в опит да “трансформира душевното състояние на публиката в съответствие с настроението и темата” на всеки филм.

Художественият директор Йонас Холмберг каза, че експериментът има за цел “да повдигне въпроси относно подчинението, прегрешението и контрола”.

Кинофестивал в Швеция ще експериментира с масова хипноза на публиката

В трейлъра на Goteberg’s Hypnotic Cinema, един въпрос се задава на няколко бъдещи посетители, а именно: “Осмеляваш ли се да отпуснеш контрола?”

Междувременно експериментът се описва като “умопомрачителен”.
Предишни години публиката в Гьотеборг беше заключена в ковчези. Тогавашната цел на експеримента беше да се тестват границите на клаустрофобията.

А през 2021 г. на филмовия фестивал се наслади един единствен зрител заточен на безлюден шведски остров. Избраният филмов ентусиаст прекара седем дни в пълна изолация.

Събитието започва на 28 януари 2022 г. и ще включва повече от 200 филма от 80 страни.

Кинофестивал в Швеция ще експериментира с масова хипноза на публиката

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции