<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120028" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българин рък...

Българин е бил сред заложниците при въоръжения грабеж в Амстердам (видео)

23 Февруари 2022
0 2507

Заложникът, който беше държан при обир на магазин на технологичен гигант в Амстердам, е българин, предаде NOVA. Полицията не разкрива самоличността му.

Около 6 часа продължи въоръженото нападение във вторник. Полицията обаче все пак успя да залови похитителя. Той е 27-годишен мъж от Амстердам. 

Стана ясно, че е поискал откуп от 200 милиона евро в криптовалута, за да пусне заложника. Той заплашвал, че ако не ги получи, ще се самовзриви. Свидетели съобщиха, че са чули изстрели.

Българин сред заложниците при въоръжен грабеж в Амстердам

Българинът успял да избяга, когато полицейски робот занесъл вода на похитителя. Възползвайки се от ситуацията, заложникът напуснал сградата, а извършителят тръгнал след него. Тогава полицейските части успели да го обезвредят.

Въоръжен с нож мъж взе за заложник охранител в катедралата в Милано (видео)

Преди това десетки хора успели да избягат от магазина невредими, съобщиха местни медии. Полицията не дава информация за точния им брой. 

Сигналът за престъплението е подаден към 17.40 ч. местно време (18.40 ч. българско време) във вторник. Районът около магазина незабавно бил отцепен. 

Българин сред заложниците при въоръжен грабеж в Амстердам

Източник: NOVA

Видео: 𝙞𝙨𝙝**𝙣

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции