<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120894" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Байдън пак се...

Абрамович спешно търси нов собственик на “Челси” и продава имотите си в Лондон

02 Март 2022
0 701

Абрамович спешно търси нов собственик на “Челси” и продава имотите си в Лондон.

Руският олигарх Роман Абрамович “е ужасен от опасността да бъде санкциониран”, смята депутатът от Лейбъристите Крис Брайънт. 

Междувременно швейцарският милиардер Хансйорг Вис твърди, че е получил оферта от Абрамович за покупка на лондонския клуб. Само преди няколко дни той се отказа от прякото му управление и го прехвърли на благотворителен тръст към футболния отбор. Въпреки това продължава да притежава 100% от клуба през британската си компания Fordstam Limited, пише Булевард България.

“Челси” дължи на Абрамович 2 милиарда паунда, но клубът “няма пари”

В интервю за швейцарския Blick 86-годишният Хансйорг Вис заявява, че има интерес към клуба на Абрамович, но би влязъл в собствеността само като част от консорциум. 

“Абрамович се опитва да продаде всички свои вили в Англия, иска и да се отърве бързо от “Челси”. Аз и още трима души получихме оферта във вторник да купим “Челси” от Абрамович. Сега трябва да изчакам 4-5 дни. Абрамович иска твърде много към момента”, казва Вис, който е бивш мажоритарен собственик на компанията за медицински изделия Synthes. 

“Това, което мога да кажа е, че определено не бих влязъл в клуба сам. Ако купя “Челси”, това ще се случи с консорциум от 6 до 7 инвеститори”, казва Вис. 

Бягство от Острова и протекция от премиера Борис Джонсън?
Абрамович спешно търси нов собственик на &#8220;Челси&#8221; и продава имотите си в Лондон
Крис Браянт. BBC

Изказванията на британския депутат Крис Брайънт потвърждават, че Абрамович се опитва бързо да се освободи от активите си на Острова, преди върху него да бъдат наложени евентуални санкции заради войната в Украйна и близостта му с Владимир Путин. 

Михаил Фридман, Алишер Усманов, Николай Токарев – кои са санкционираните от ЕС олигарси?

Критиците на кабинета на Борис Джонсън го обвиняват в това, че забавя мерките срещу Абрамович, за да може той да получи възнаграждение в замяна на отказа си от недвижимо имущество в страната – вместо активите му да бъдат замразени незабавно. 

Абрамович спешно търси нов собственик на "Челси" и продава имотите си в Лондон

Абрамович притежава имение в богатия лондонски район Кенсингтън недалеч от едноименния дворец, който е официалната резиденция на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Сградата се намира на улица между няколко посолства и се охранява от всички страни, посочва Daily Mail. Само този имот е оценен на 150 млн. паунда. Роман Абрамович притежава още триетажен пентаус в една от кулите на комплекса Chelsea Waterfront в Лондон. 

Защо руският милиардер Роман Абрамович стана португалец?

Олигархът е собственик на “Челси” от 2003 г. насам. Без да е записан в изричен санкционен списък, от 2018 г. той остана без британска виза в резултат на обтягането на отношенията между Лондон и Москва след опита за отравяне на Сергей Скрипал с новичок в Солсбъри. 

Абрамович реши да се сдобие с паспорти от Израел и Португалия, за да има достъп до Европа и Великобритания. Той е 12-тият човек по богатство в Русия. 

Абрамович спешно търси нов собственик на “Челси” и продава имотите си в Лондон

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции