<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121122" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

За какво разговаряха по телефона премиерът Петков и президентът на Украйна Зеленски? (видео)

06 Март 2022
0 3875

За какво разговаряха по телефона премиерът Петков и президентът на Украйна Зеленски? На този въпрос отговор опитват да дадат Нова телевизия.

Министър поиска оставката на шефа на НСО заради снежните топки на Шипка (видео)

За разговора между министър-председателя Кирил Петков и президента на Украйна Володимир Зеленски съобщават от Министерски съвет.

Петков изразил адмирации към лидерството и куража, които Зеленски всеки ден демонстрира, давайки сила на украинския народ, изправен пред братоубийствена война. 

Детайлите

Българският премиер подчертал пълната подкрепа на страната ни към всички украинци. Петков бил категоричен, че всеки, който бяга от войната, ще бъде посрещнат у нас така, че да се чувства като у дома си.

А българските институции ще му окажат необходимата помощ.

За целта са ангажирани служби и министерства, които още от границите ни подпомагат бежанците.

За какво разговаряха по телефона премиерът Петков и президентът на Украйна Зеленски? (видео)

Министър-председателят Петков информирал украинския президент Зеленски и за хуманитарната помощ, която страната ни изпраща за Украйна.

Тя е под формата на болнично-медицинско оборудване и лекарствени продукти. В хода на разговора българският премиер изрази силната надежда мирът отново и възможно най-скоро да се върне в региона. 

Източник: Нова телевизия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции