<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120800" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БФС отменя ко...

Изпълкомът на БФС официално отмени конгреса на 18 март (видео)

01 Март 2022
0 443

Изпълкомът на БФС официално отмени конгреса на 18 март.

Основният мотив са делата, които опозицията в лицето на Димитър Бербатов и неговият екип водят срещу БФС. По тях все още няма решение и едва ли ще има до 18 март, за когато бе насрочен конгресът.

Футболният съюз аргументира решението си в три точки:

1. Решенията, приети на извънредния конгрес на 12.10.2021 г., са заявени за вписване в Търговския регистър. Вписването е спряно до приключване на заведените в СГС съдебни дела, оспорващи решенията му. По тези дела се чака произнасяне на съда.

2. Избраните на 12.10.2021 г. президент и изпълнителен комитет са с мандат от 4 години, поради което избор на нови такива, само 5 месеца след избора им, и при липса на обстоятелства, категорично обосноваващи предсрочното прекратяване на мандата, противоречи на закона и Устава на БФС.

3. В СГС е образувано дело по искане от адвокатско дружество за свикване на конгрес на същата дата – 18.03.2022 г., по което още няма произнасяне на съда. По него е направено допълнително искане за свикване на конгрес на друга дата.

БФС отменя конгреса на 18 март?

Изпълкомът на БФС официално отмени конгреса на 18 март
Президентът Борислав Михайлов пък обяви пред медиите следното:

Нито аз, нито моите колеги вкарваме напрежение във футбола. Това го правят група хора, които смятат, че на всяка цена трябва да вземат властта в БФС.

Ние работим по закон. Конгрес има, печели се, свиква се извънреден конгрес, печели се. Никой не бяга от нов конгрес, трябва да изчакаме съдебните дела, защото това е Параграф 22.

В него сме вкарани от така наречените опозиционери. Човекът, който вкара футбола в този Параграф 22 не се казва Боби Михайлов.

Всички ни посъветваха да не взимаме решения, които във времето може да се окажат незаконни. Винаги съдът може да излезе с друго решение. Войната може и да е близо до нас, но аз война във Футболния съюз няма да допусна. Аз не съм виновен, че има тези дела”.

Изпълкомът на БФС официално отмени конгреса на 18 март (видео)

Насроченият за 18 март редовен конгрес бе свикан още преди 7 месеца след няколкото му отлагания с мотив пандемия. Конгресът, който се проведе на 12 октовмри не бе редовен, а извънреден заради сънраните от страна на Димитър Бербатов подписи за свикването му.

Тогава от екипа на Бербатов обжалваха решението в съда, но именно забавеното решение сега се използва като мотив за поредното отлагане на редовния конгрес.

Изпълкомът на БФС официално отмени конгреса на 18 март

Източник: БФС

Видео: Gong.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции