<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131504" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 11 000 деца ...

“Спаси София”: Новата велоалея по бул. “Македония” започва и свършва в нищото

30 Май 2022
0 835

Новата велоалея по бул. “Македония” започва и свършва в нищото, съобщават от гражданската организация “Спаси София”.

“След 14 месеца работа, велосипедното трасе с дължина от колосалните 350 метра не е свързано нито с Руски паметник и алеята по бул. Цар Борис III, нито с кръстовището на пл. “Македония”, пишат в пост във Фейсбук от ръководената от Борис Бонев група.

“Спаси София” показа какви са заплатите на общинските транспортни шефове

Вече години наред програмата на Столичната община за изграждането на велоалеи в София е една от най-зле изпълняваните от управляващите в града. В резултат дължината на велоалеите в столицата се увеличава изключително бавно и при видимо некачествено строителство. Преди около 2 г. администрацията в София взе решение за изграждането на Зелен ринг в града, чрез който любителите на колоезденето да могат да стигат с велосипед от ж.к. „Слатина“ до района на бившата гара „Пионер“. Движението ще се извършва по трасето на бивша ж.п. линия. Строителството на ринга не е започнало и до момента.

&#8220;Спаси София&#8221;: Новата велоалея по бул. &#8220;Македония&#8221; започва и свършва в нищото

“Като за 50 млн. лева – толкова. Фандъкова, която обеща “нов екип с нови идеи”, явно не са научили нито един урок от “Графа”, Западен парк или всеки друг ремонт, правен от тях. Отново много пари, некачествен ремонт, изтекли срокове, пропусната възможност за София. ГЕРБ си е ГЕРБ, колкото и да се опитва да си смени козината”, четем в публикацията на “Спаси София”.

“Спаси София”: Новата велоалея по бул. “Македония” започва и свършва в нищото

Източник и снимки: FB/Спаси София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции