<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144033" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Учебната год...

Въвеждат временни мерки в училища и детски градини от 15 септември

11 Септември 2022
0 468

Въвеждат временни противоепидемични мерки в училища и детски градини от 15 септември.

Според заповедта на министъра на здравеопазването до 14 октомври в детските ясли и градини, училищата и центровете за специална образователна подкрепа се въвеждат временни противоепидемични мерки.

Учебната година ще започне без маски и тестове за учениците (видео)

Въвеждат временни мерки в училища и детски градини от 15 септември

Считано от четвъртък, 15 септември, в детските ясли и градини при възможност работата с деца трябва да се организира в една и съща група и с един и същи персонал. Работата на психолозите, логопедите и ресурсните учители в детските градини се организира индивидуално или в малки групи.

При възможност сутрешният прием на децата трябва да се осъществява през всички възможни входове на детската градина или ясла. Това да става по предварително изготвен график, с цел недопускане смесването на деца от различни групи.

В училищата и центровете за специална образователна подкрепа трябва да се спазва физическа дистанция между учениците от отделни паралелки. Такава трябва да се спазва между педагогическия персонал и между родителите и персонала. При възможност трябва да се въведе различно начало на учебните занятия и различен график за междучасията за отделните паралелки.

Предвидено е провеждане на засилен сутрешен филтър за недопускане на ученици с клинични симптоми за covid-19 и други заразни болести.

Източник: Mediapool

Въвеждат временни мерки в училища и детски градини от 15 септември

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции