<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=154582" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдят звезда ...

Полицията за изчезването на Сашко от Перник: Няма данни за отвличане (снимки)

10 Декември 2022
0 512

Полицията за изчезването на Сашко от Перник: Няма данни за отвличане или друга принуда. Това заявяват източници на NOVA в МВР. Разследването още не е приключило.

12-годишният Сашко изчезна миналия месец насред разходка с баща си Александър Цветанов в района на Профилакториума в Перник. Детето е с остра форма на аутизъм и e некомуникативно.

Ден след това, властите в града започнаха мащабно издирване, в което се включиха стотици доброволци от миньорския град и страната.

Емоционална среща със Сашко и баща му (видео)

Усилията на екипите не доведоха до резултат в продъължение на осем дни, което предизвика спекулации относно обстоятелствата дали не е отвлечен. Бащата обяви награда от 100 000 лева за намирането на сина му. На 19 ноември двама членове на местен клуб по делтапланеризъм се натъкнаха на бедстващото дете в местността Могилата в планината Голо бърдо.

Сашко от Перник проговори и нарисува първата си рисунка след като беше открит (видео)

Полицията за изчезването на Сашко от Перник: Няма данни за отвличане (снимки)

Доброволците Веселин Георгиев и Милко Михалков заявиха, че отказват паричната награда. Наш екип се срещна с тях лично и им връщи традиционната ни награда за добротворство – “Бяла лястовица”. Във видеото горе можете да си припомните срещата ни с тях.

Бяла лястовица за доброволците от Перник, които откриха Сашко (РЕПОРТАЖ)

Данните от днес на базата на експертизите обаче са показали, че по тялото и по дрехите на детето няма чужд биологичен материал. Несъмнено такъв би останал, ако имаше принуда или намеса на други хора в изчезването. Разследването още не е приключило. По случая е образувано досъдебно производство за отвличане.

Полицията за изчезването на Сашко от Перник: Няма данни за отвличане

Снимки: Facebook/Aleksandar Tsvetanov

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции