<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152625" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Несломими пр...

Информация за 250 хиляди долара. Пригожин все още е в списъка на ФБР за най-издирвани

26 Ноември 2022
0 168

Информация за 250 хиляди долара. Пригожин все още е в списъка на ФБР за най-издирвани.

ФБР обяви награда от 250 хиляди долара за информация, която доведе до арестуването на Евгений Пригожин. Той е основател на армията от наемници “Вагнер” и основен създател на т.нар. “Фабрика за тролове” в Санкт Петербург.

Троловете на страната Z – как Петербург свика руски кибер полк?

Включването му сред най-издирваните заподозрени е заради предполагаемите му връзки с действия, които да саботират функциите на Федералната избирателна комисия, Министерството на правосъдието и външното министерство на САЩ.

Евгений Пригожин сам призна, че се е занимавал с тази дейност, пише в. Дневник.

Информация за 250 хиляди долара. Пригожин все още е в списъка на ФБР за най-издирвани

Евродепутатите обявиха “Вагнер” за терористична организация

Става въпрос за периода от началото на 2014 г. до 16 февруари 2018 г. Това съвпада с кампанията за изборите за президент и Конгрес на САЩ през 2016 г. Тогава победата бе за Доналд Тръмп и републиканците.

Федерална заповед за арестуването на Пригожин по тези обвинения е издадена от районен съд в столичния окръг Колумбия на 16 февруари 2018 г.

Според ФБР той е отговорен за заговор за “накърняване, възпрепятстване и блокиране” на законните функции на федерални институции и страната като цяло.

Пригожин е надзиравал и одобрявал операциите на основаната от него Агенция за интернет изследвания. Става дума за намеса в политиката и изборния процес на САЩ. Включително купуването на пространство в сървъри, базирани в страната, създаването на стотици фалшиви личности и кражбата на самоличност на хора от САЩ.

САЩ смята, че Пригожин играе в чисто военни преврати и операции в чужбина. Това става чрез паравоенната групировка “Вагнер”, санкционирана през 2017 г.

“Вагнер” участва в отцепването на райони в източна Украйна през 2014 г., а после е засичана на територията на африкански държави по време на безредици, водили до промени в управлението.

Информация за 250 хиляди долара. Пригожин все още е в списъка на ФБР за най-издирвани

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции