<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157033" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Tesla на автопи...

Сам Бенкман-Фрийд излезе от затвора с рекордна гаранция от четвърд милиард (видео)

28 Декември 2022
0 720

Сам Бенкман-Фрийд излезе от затвора с рекордна гаранция от четвърд милиард, предаде .

Основателят на криптоборсата FTX бе арестуван на 12 декември в жилището си на Бахамските острови. След това бе екстрадиран в САЩ по обвинение във финансови измами в „епични размери“.

Определиха гаранция от 250 млн. долара за основателя на FTX

Бенкман-Фрийд

Роденият през 1992 година в Калифорния Фрийд бе обвинен за рухването на основаната от него криптоборса. Данните посочват, че той е харчил клиентски средства за скъпи офис площи и недвижими имоти на Бахамските острови. Същевременно е наливал средства в спекулативни инвестиции за рисков капитал.

По делото са привлечени като обвиняеми и съоснователят на FTX Гари Уанг, а също и бившият ръководител на Alameda Research Каролайн Елисън. Уанг и Елисън вече са се признали за виновни и оказват съдействие на разследването. Заради това всеки от тях бе освободен под гаранция от едва 250 000 долара.

Крипто компания обявява банкрут след краха на FTX

Данни по делото посочват, че по указание на Фрийд Елисън е взела средства от името на Alameda от външни кредитори, обезпечени от FTT борсата. В същото време, ръководството на FTX манипулира цената на родния FTT токен, закупуването му в големи количества на свободния пазар и надуване на цената. Alameda не успя да изпълни задълженията си, когато кредиторите започнаха да изискват връщане на заемите, поради което Елисън използва средствата на клиентите на FTX за покриване на част от задълженията. Банкман-Фрийд, Елисън и Уанг продължават да заблуждават инвеститорите почти до самия фалит, твърдят разследващите.

Гаранцията на Фрийд е обезпечена с дял в дома на родителите му в Пало Алто, Калифорния. Освен това за него трябва да гарантират още двама души със “значителни средства”, единият от които не може да е роднина, предава Bloomberg, цитирана от „Сега“.

Сам Бенкман-Фрийд излезе от затвора с рекордна гаранция от четвърд милиард

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции