<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=164708" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия е прати...

Руска ракета удари жилищна сграда в Донецк, има ранени

15 Февруари 2023
0 165

Руска ракета удари жилищна сграда в Донецк, има ранени, съобщава Свободна Европа.

Руска ракета удари многоетажна сграда в град Покровск в украинската Донецка област. Това съобщи началникът на военното управление на Донецка област Павел Кириленко.

До момента има информация за най-малко 12 ранени цивилни. Спасителите са успели да спасят двама души от разрушения вход. Тече спасителна операция и се изясняват последствията от удара.

В града е ситуиран оперативен щаб за оказване на помощ на пострадалите. Жителите, чиито апартаменти са разрушени в резултат на обстрела, ще получат временно жилище, облекло, храна и всичко необходимо. Освен това се предоставя психологическа и медицинска помощ на всички, които се нуждаят от нея.

Руска ракета удари жилищна сграда в Донецк, има ранени
Снимка: Telegram

Доброволец в спасяването на цивилни граждани загина при руски обстрел в Украйна

Зеленски призова за по-бърза помощ, защото на фронта е критично

По-рано украинският президент Володимир Зеленски призова съюзниците си да ускорят темпото на предоставяне на военна помощ. Същевременно Русия бомбардира източната фронтова линия в нова офанзива. Това се случва, докато министрите на отбраната на НАТО се готвят да се срещнат за втори ден в сряда.

Русия е насочила по-голямата част от огъня към Бахмут в Донецка област, който е основна цел на руския президент Владимир Путин. Украинските войски там са укрепили позиции в очакване на улични боеве.

“Ситуацията на фронтовата линия в Източна Украйна, особено в Донецка и Луганска област, остава изключително трудна, това е буквално битка за всеки метър украинска земя”, каза Зеленски в традиционното си вечерно видеообръщение.

“Затова скоростта е много важна. Скоростта спасява животи”, добави той.

Руска ракета удари жилищна сграда в Донецк, има ранени

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции