<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=168171" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Една от спътн...

Бащата на Кирил Въжаров проговори за задържането в Узбекистан на убиеца на сина му (видео)

06 Март 2023
0 2922

Бащата на Кирил Въжаров проговори за задържането в Узбекистан на убиеца на сина му. В интервю за bTV Михаил Въжаров заяви, че не възприема случая като възмездие.

„Възмездието е за приятелите на Кирил, които през последните 1-2 часа ми се обаждат радостни и щастливи. За тези млади хора, които бяха изгубили вяра“, каза още бащата на убития от Илиян Тодоров пред дискотека „Соло“ през 2009 година.

На 18 април същата година при скандал с нож бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров. Техен приятел, пострадал от нападението, оцеля.

Бащата на Кирил Въжаров проговори за задържането в Узбекистан на убиеца на сина му (видео)
БулФото
Случаят досега

За убийството бе арестуван и обвинен Илиян Тодоров. На 9 декември 2011 година обаче съдия Румяна Ченалова и ръководеният от нея състав на Софийски градски съд го оправдават за двете убийства и той излиза на свобода.

Връзката Пеевски-Цацаров-СГС: сигналът до ЕК, предшестващ ареста на Ченалова

През 2013 година обаче Върховният касационен съд го осъжда на доживотна присъда. Оттогава до този момент от Тодоров няма и следа.

„Справедливостта е след произнасянето на последната инстанция на ВКС. Просто имаше една несправедливост на първа инстанция от една доста известна съдийка. Тя тогава го оправда и му позволи да се укрие. Още тогава ми беше ясно, че на втора-трета инстанция той ще бъде осъден“ каза Михаил Въжаров.

По-рано днес стана ясно, че н Тодоров е задържан на летището в столицата Ташкент. Той е опитал да премине през паспортна проверка на изход с полет за Истанбул. От нея е станало ясно, че паспортът му е подправен.

„Неговото залавяне е един урок за тези, които в момента правят разни безразсъдни неща, че рано или късно ще дойде възмездие и те ще трябва да отговарят за тези неща. Не завиждам и на неговите родители. И те са майка и баща, и на тях не им е лесно, но кой, каквото е направил, това сега ще му е последствието“, каза бащата на Кирил.

Бащата на Кирил Въжаров проговори за задържането в Узбекистан на убиеца на сина му

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции