<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182531" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мийм на деня: ...

Иван Гешев няма да иска имунитета на Делян Добрев

01 Юни 2023
0 185

Иван Гешев няма да иска имунитета на Делян Добрев. Главният прокурор върна предложението на Софийската градска прокуратура за сваляне имунитета на депутата и бивш министър на икономиката, предаде NOVA

В мотивите се посочва, че предложението не е достатъчно мотивирано и не е придружено с необходимия обем материали, даващ основание за сезиране на Народното събрание с искане за снемане на имунитета на народния представител. 

Прокуратурата иска имунитета на Делян Добрев от ГЕРБ

Иван Гешев няма да иска имунитета на Делян Добрев

Припомняме, че миналата седмица СГП предложи на главния прокурор да поиска от Народното събрание сваляне на имунитета депутата. Причината е, че като министър на икономиката в първия кабинет на Бойко Борисов в период от 2012 до 2013 година, Добрев не е упражнил достатъчен контрол върху работата на Българския енергиен холдинг.

Смята се, че той не е координирал прекратяването на изграждането на ядрената централа на площадката “Белене”.

Започнато е досъдебно производство, по което народният представител има качеството на обвиняем за твърдяно престъпление умишлена безстопанственост в особено големи размери и представляваща особено тежък случай.

Според наблюдаващия прокурор, от това са последвали значителни щети за предприятието – „НЕК” ЕАД (дъщерно дружество на „БЕХ” ЕАД), в размер общо на 4 561 697,27 евро.

Иван Гешев няма да иска имунитета на Делян Добрев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции