<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182863" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Три партии си...

Прокуратурата обвини Кристиян Христов за незаконно записване на Пепи Еврото

03 Юни 2023
0 459

Прокуратурата обвини Кристиян Христов за незаконно записване на Пепи Еврото. Преди дни той бе задържан преди да даде пресконференция.

Задържаха замесен в скандала “Осемте джуджета” малко преди да даде пресконференция

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на Кристиян Христов (формалният собственик на „Изамет“, свързан с аферата “Осемте джуджета”). То е за незаконно използване на специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация. Това написа bTV.

Прокуратурата обвини Кристиян Христов за незаконно записване на Пепи Еврото
снимка: iStock/ bTV

За периода от 25.05.2018 г. до 30.05.2023 г. на различни места на територията на София, обвиняемият Кристиян Христов, без надлежно разрешително, което се изисква по закон, е използвал специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация – престъпление по чл.339а, ал.1 от НК.

В хода на разследването е установено, че Кристиян Христов е записвал срещи на обвиняемият Петьо Петров – Еврото с различни български граждани и магистрати.

На Кристиян Христов е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева, както и забрана за напускане на пределите на страната.

Междувременно по същото досъдебно производство обвиняемият Пепи Еврото е обявен за издирване чрез Интерпол и Шенгенската информационна система (ШИС). Чрез ШИС e обявенo за издирване и детето му.

Разследването по случая продължава.

Прокуратурата обвини Кристиян Христов за незаконно записване на Пепи Еврото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции