<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146749" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Костадинов о...

АЕЖ прикани журналистите да бойкотират политици като Костадинов

05 Октомври 2022
0 1974

Асоциацията на европейските журналисти – България отправи призив за солидарност към колегите, които са жертви на опити да бъдат мачкани и обиждани от политици. От колектива определиха поведението на лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов като възмутително.

Костадинов опита да изгони недудобни медии от пресконференция (видео)

В сряда Костадинов се опита да изгони журналисти от сградата на Българската телеграфска агенция по време на пресконференция.

Той заяви, че няма да стартира събитието, докато представители на “Дневник”, “Капитал”, Mediapool и Клуб Z не напуснат залата.

АЕЖ прикани журналистите да бойкотират политици като Костадинов
БулФото

“Това не са медии. Това са американски радиоточки! Те са едностранчиви и жълти”. След тези думи от “Възраждане” напуснаха собствената си пресконференция.

“Призоваваме всички репортери да са крайно критични към подобни действия и в никакъв случай да не позволяват на политик да се саморазправя с техни колеги. Особено когато не му се случва за първи път”, написаха от асоциацията.

Гледайте нашето непредставително “социологическо проучване” (РЕПОРТАЖ)

В позицията си АЕЖ призова за бойкот от страна на медиите. Според тях всички колеги журналисти трябва да се изправят пред такива политици и да не позволят подобни изяви.

Докато течаха предизборните кампании, трите най-големи телевизии – bTV, NOVA и БНТ, предоставиха най-много време в ефир именно на Костадинов.

Костадинов от сутрин до вечер (видео)

АЕЖ прикани журналистите да бойкотират политици като Костадинов
БулФото

“Дали ще продължат да толерират предоставянето на несъразмерно ефирно време на политици, на които им липсва базисно уважение не само към журналистите, но и изобщо към демократичния и правов ред”, питат от АЕЖ.

Мъж, подозрително приличащ на Костадинов, псува случаен гражданин (видео)

Ние от „Господарите“ се присъединяваме към позицията на АЕЖ и осъждаме поредното недопустимо поведение на български политик към неудобните за него медии. През годините сме ставали многократно свидетели на подобно поведение от идентични лица в политиката, като Волен Сидеров например, който гони журналисти и нахлува в студия на телевизии. С подобно поведение, изкачването на България в класацията за свобода на словото от 112-то до 97-мо място през тази година изглежда отново застрашено.
Подобно поведение от страна на политици засяга свободата на словото, изявата и журналистиката.
Предоставянето на платформа и време в ефир на хора, които умишлено бълват лъжи и дезинформация, е опасно и безотговорно. Както журналистите носят отговорност за действията и думите си, така би следвало да правят и политиците.
Призоваваме всички уважаващи професията колеги да бойкотират подобни демонстрации.

АЕЖ прикани журналистите да бойкотират политици като Костадинов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции