<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122864" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Докато Англи...

Акад. Богдан Петрунов: Може да дойде нова вълна на епидемията от Covid-19 (видео)

21 Март 2022
0 456

“Аз мисля, че може да дойде нова вълна на епидемията от Covid-19. Трудно е да се прогнозира отсега за наесен, но мисля, че е възможно”. Това каза в предаването “Здравей, България” по NOVA имунологът и алерголог акад. Богдан Петрунов.

“Случаите на новозаразени с коронавирусната инфекция намаляват, но предупрежденията на СЗО са, че започва ново увеличение в западните страни – във Франция, Китай, Австрия и Израел”. 

Докато Англия отменя Covid мерките, в Южна Корея има над 400 000 новозаразени за ден

Той цитира изследване, което доказва, че само 1% от имунизираните срещу болестта могат да преболедуват Covid-19 повторно, докато процентът за неваксинираните е 9.

Акад. Богдан Петрунов: Може да дойде нова вълна на епидемията от Covid-19

Акад. Петрунов подчерта, че в много европейски страни започва поставяне на втора бустерна доза от ваксините срещу коронавируса. Препоръчително е да са минали 5-6 месеца от първия бустер, обясни имунологът.

Oткриха нов вариант на Covid-19

„Факт е, че новият вариант Делтакрон съществува, но за него е още трудно да се говори. Сигурно е обаче, че ваксините помагат да го прекараме по-леко”, категоричен е Петрунов.

Акад. Богдан Петрунов: Може да дойде нова вълна на епидемията от Covid-19

Източник и видео: NOVA, “Здравей, България”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции