<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=154666" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Активисти от ...

Активисти срещу Covid ограниченията стоят зад опита за преврат в Германия (видео)

11 Декември 2022
0 108

Активисти срещу Covid ограниченията стоят зад опита за преврат в Германия.

Сред участниците в мероприятието са както обикновени привърженици на конспиративни теории, така и хора от елита с престижни професии, предава bTV.

Германският райх от 1871 година

Зад опита за преврат стоят членове на движението „Гражданите на райха“. Целта е била да се създаде държава по примера на Германския райх от 1871 година. Смята се, че групата е имала около 21 000 последователи, като много от тях са от средите на демонстрантите против Covid мерките от предишните две години.

“Обединени патриоти”: Тайна група е планирала държавен преврат в Германия

Първоначалните планове са били сградата на Райхстага да бъде щурмувана през септември. Отряд командоси, съставен от бивши военни, е трябвало да нахлуе в сградата и да плени депутатите от Бундестага. Трябвало е да се създаде обстановка на гражданска война и членове на групата да поемат властта.

Активисти срещу Covid ограниченията стоят зад опита за преврат в Германия (видео)
Мрежата на “Гражданите на Райха” е трябвало да излъчи ново правителство около принц Хайнрих и военно крило.

Принц Хайнрих XIII е от багата фамилия от Тюрингия с 800-годишна история. Неговата баб е първа братовчедка с царица Елеонор – втората съпруга на цар Фердинанд Български. Запознати с личността на принц Хайнрих посочват, че преди 30 години той е бил модерен, здраво стъпил на земята предприемач. Възгледите му обаче се променят и в реч от 2019 година той заявява, че Германия не е суверенна държава, а се контролира от съюзници. Това дава заявка за намеренията му да вземе властт, оказали се неуспешни.

Задържаният за преврата в Германия принц Хайнрих XIII: Кой е той?

Анализатори в Германия посочват, че с пандемията от коронавирус престижът на демокрацията е бил накърнен в умовете на част от хората. „Езикът на демокрацията е по-сложен“, отколкото този на популистите. Те казват на прост език това, което хората искат да чуят.

Активисти срещу Covid ограниченията стоят зад опита за преврат в Германия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции