<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108933" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първи резулт...

Проф. Анастас Герджиков: Целият държавен апарат беше срещу нас (видео)

21 Ноември 2021
1 2736

“Целият държавен апарат беше срещу нас” – това заяви проф. Анастас Герджиков, след като научи резултатите от балотажа. Той получи около 35% от гласовете по данни на социологическите проучвания.

Ниската избирателна активност е причина за ниския резултат, смятат от щаба на кандидата на ГЕРБ за президент.

Първи резултати: Румен Радев е новият-стар президент на България (видео)

Професор Герджиков благодари на щаба си, на партиите, които го подкрепиха, на кандидат-президентите и на всички гласували за тях. Той честити на победителите и изрази надежда те да изпълнят обещанията си.

“Притеснявахме се, че демокрацията е в опасност. И че са възможни репресии, които не сме виждали от години”, обяви той.

Причината за загубата според него е, че съперниците им “непрестанно са повтаряли, че той и кандидатът за вицепрезидент са свързани с дадени партии”. Според него не е имало никакъв дебат.

“Целият държавен апарат работеше за действащия президент. Силовите министерства бяха в полза на Румен Радев. Вътрешният министър беше говорител на предизборния щаб”, обяви още кандидатът на ГЕРБ.

“Видяхме, че гласът на ДПС се раздели сравнително равно”, заяви Герджиков. Но по-рано от “Алфа рисърч” показаха, че съотношението е 2 към 1 за ректора на СУ.

“Полиция нахлу в университета в последния ден преди деня за размисъл”, обяви още загубилият балотажа.

Проф. Анастас Герджиков: Целият държавен апарат беше срещу нас

“Всички заговориха за обединение, а това беше наша кауза”, обвини опонентите си Герджиков.

“Тези няколкостотин гласа няма да останат напразни. Уверявам ви, че ще продължим и ще намерим начин вашият глас да се чува”, обеща още той.

Ректорът на Софийския университет обясни, че основната вина за загубата все пак е тяхна. Не са успели да убедят българските граждани, че визията им е добра и че си струва да повярват в нея. Хората вече не вярват на никого, увери той.

Видео: bTV

Проф. Анастас Герджиков: Целият държавен апарат беше срещу нас

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции