<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128022" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руският патр...

Анджелина Джоли след визитата в Украйна: Деца играят с шрапнели от смъртоносни бомби

05 Май 2022
0 607

Актрисата Анджелина Джоли призова за прекратяване на военните действия в Украйна дни, след като посети Лвов, пише Булевард България

Джоли публикува няколко снимки от срещите си в детска болница в западния украински град и разказа за тежките последствия от войната върху децата.

Вой на сирени в Лвов принуди Анджелина Джоли да побегне към бомбоубежищата (видео)

“Докато бях в Лвов преди няколко дни, ми показаха “специален камък“, който е открит от едно малко момиче. Момичето, което го е намерило, не е знаело, че камъкът, с който си играе, всъщност е парче шрапнел от бомба. Когато го държите в ръка, ще усетите, че е грапав и по-тежък от очакваното. Блясъкът и необичайните му характеристики вероятно са привлекли вниманието на детето”, пише Джоли в своя Instagram профил. 

“Когато експлодира бомба или снаряд, острите парчета от тежък метал се врязват в телата на хората, които се намират най-близо до точката на избухване”, разказва актрисата.

Анджелина Джоли се разплака, докато говори за жертвите на насилие (видео и снимки)

И допълва: “Срещнах се с много от децата, преживели бомбардировката на ЖП гарата в Краматорск, които са претърпели операция по премахване на шрапнели от телата им – труден и болезнен процес”. 

По думите ѝ, изваждането на металните парчета от избухналите бомби понякога е невъзможно. Причината – намират се прекалено близо до жизненоважни органи. Така те остават постоянно в телата на някои от децата. 

Не може да има какъвто и да е смисъл в причиняването на такава вреда на децата, която минава отвъд физическото нараняване и навлиза в емоционалните и психическите проявления на травмата. Борбата за прекратяване на войната, каквато в момента преживява Украйна, е всекидневна надпревара за ограничаване на броя на жертвите, ранените, изгубилите домовете си и травматизираните хора”, казва Анджелина Джоли. 

Ученик не разпозна Анджелина Джоли при влизането ѝ в украинско кафене (видео)

Лвов се превърна в убежище за цивилни, дипломати, журналисти и хуманитарни групи поради относителната си безопасност и близост до полската граница. Въпреки това, градът не бе пощаден от руските атаки и в средата на миналия месец  бе подложен на ракетни удари. Седем души бяха убити, а единадесет други – ранени.

Анджелина Джоли след визитата в Украйна: Деца играят с шрапнели от смъртоносни бомби

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции