<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147100" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Продължавам...

Арестуваха петокласничка в Москва, имала аватар в синьо и жълто

09 Октомври 2022
0 870

Полицията в Москва арестува петокласничка по време на учебните занятия, защото имала аватар в синьо и жълто в социалните мрежи, съобщи опозиционният сайт “Медуза”.

Пред медията майката на детето каза, че е била извикана в училището, за да даде обяснения защо дъщеря ѝ е пропуснала “Разговори за важното” (нов учебен предмет за патриотични уроци, въведен тази учебна година в Русия). Както и да даде обяснение за аватара на момичето. Друг родител се оплакал, че детето е пратило пост за войната и мира в общия чат на класа.

Арестуваха петокласничка в Москва, имала аватар в синьо и жълто
iStock

Директорката на училището е сигнализирала властите на 29 септември. Тя изразила желание полицията да “обследва битовите условия на семейството”, за да се разбере защо се е стигнало до гражданските позиции на момичето, което иначе се справяло добре в училище.

Задава ли се безпощаден бунт в Русия?

На 5 октомври в 10 ч. полицаи отишли в училището и отвели петокласничката в районното управление. Майката също била извикана в учебното заведение, а впоследствие полицаи, без никаква заповед, претърсили телефона на детето.

Арестуваха петокласничка в Москва, имала аватар в синьо и жълто

Източник: СЕГА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • анонимен

    18 Ноември 2022

    пепелници

Покажи всички Скрий

Реакции