<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118824" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украйна поис...

Асен Василев договаря нови енергийни проекти в САЩ

14 Февруари 2022
1 511

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев е на работно посещение във Вашингтон. Той е заедно с министърът на енергетиката Александър Николов и представители на ръководствата на АЕЦ „Козлодуй“, „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“, информира СЕГА.

Асен Василев: НАП е раздала 31,8 милиона лева бонуси (видео)

Асен Василев договаря нови енергийни проекти в САЩ
БулФото

Те ще имат срещи в Белия дом, Държавния департамент, Департамента по търговия и Департамента по енергетика, както и с представители на Агенцията за финансиране на развитието (DFC), Американската агенция за развитие и търговия (USTDA), Американската банка за експорт-импорт (EXIM) и др. 

Асен Василев: Икономиката, която разчита на ниски заплати, отива в миналото

Основните теми на разговор ще бъдат енергийна диверсификация, енергийна ефективност, модерни и зелени технологии и климатичните промени.

Асен Василев: Поскъпването може и да е 0% след края на мораториума (видео)

Делегацията ще се срещне и с представители на американския бизнес, организирана съвместно с Търговската камара на САЩ и Американската търговска камара в България, както и с Американската бизнес асоциация за Централна Европа (ACEBA) и Института за ядрена енергетика (NEI).

Асен Василев договаря нови енергийни проекти в САЩ. Асен Василев договаря нови енергийни проекти в САЩ

Източник: СЕГА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции