<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131534" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Започна първ...

Асен Василев предупреди: Следващите няколко години ще живеем в условията на високи цени (видео)

30 Май 2022
0 1346

Следващите няколко години ще живеем в условията на високи цени, предупреди вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Той каза това при обсъждането на антиинфлационните мерки в Съвета за тристранно сътрудничество.

Асен Василев: През септември ще стане ясно дали ще има по-високи нива на инфлация (видео)

“Цените на горивата няма да спаднат драматично. Цените на храните няма да спаднат драматично, докато не се отворят пристанищата по северното Черноморие, за да може да изнася Украйна, да може да изнася Русия зърно и докато не падне цената на газа, за да падне цената на торовете”, каза вицепремиерът.

Асен Василев предупреди: Следващите няколко години ще живеем в условията на високи цени (видео)

Социалните партньори критикуваха мерките на правителството, че не са правилно насочени към нуждаещите се групи. На критиката защо всички хлябове, а не само най-масово употребяваните, ще бъдат с нулева ДДС ставка, Василев отговори:

“Да, това може да е нечестно спрямо някои потребители. Аз лично не съм ял хляб от 5 лв. филията, нали, но предполагам, че има и такива хлябове. Предполагам, че има и такива, не вярвам те да са много голям процент от потреблението”.

БНБ разкри дали очаква инфлацията да продължи

Шофьорите ще могат да ползват намаление от 25 стотинки на литър гориво като покажат талона на автомобилите си, уточни министър Василев.

Асен Василев предупреди: Следващите няколко години ще живеем в условията на високи цени

Източник: БНР

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции