<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157564" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Президентът ...

НА ЖИВО: Румен Радев връчва втория мандат за съставяне на правителство (видео)

03 Януари 2023
0 168

НА ЖИВО: Румен Радев връчва втория мандат за съставяне на правителство – това виждаме на кадрите от bTV. Мандатът получава партията, получила втори резултат на последните парламентарни избори – в случая “Продължаваме промяната”. Както още преди седмици стана ясно, техен кандидат за поста министър-председател е академик Николай Денков – бивш образователен министър от предишното правителство на “Промяната”. На срещата с президента присъстваха още Андрей Гюров, Асен Василев и Кирил Петков.

Румен Радев връчи мандата на академик Денков с пожелание за здраве, мир и благоденствие. Той призова за повече разум, за мир и разбирателство, за единение в името на общите приоритети. Радев подчерта, че вярва, че до 7 дни от “Продължаваме промяната” ще се върнат с изпълнен мандат и списък с предложения за състав на кабинет.

НА ЖИВО: Румен Радев връчва втория мандат за съставяне на правителство (видео)

Академик Денков прие мандата, като подчерта, че е наясно, че задачата им не е никак лека.

“Имаме нужда от правителство, което да обединява хората и да решава техните проблеми”, каза още Николай Денков. Той обясни, че от формацията са посочили четири национални цели, чиято подкрепа ще търсят по време на преговорите с политическите формации. Денков сподели, че до момента са обсъждали целите с Демократична България, БСП и “Български възход”.

Декларацията с четирите цели ще бъде внесена за гласуване в Народното събрание. При подкрепа от мнозинството от “Продължаваме промяната” ще върнат изпълнен мандат. Ако целите не бъдат подкрепени, мандатът ще бъде върнат неизпълнен. Денков предостави на Румен Радев и копие от декларацията.

НА ЖИВО: Румен Радев връчва втория мандат за съставяне на правителство

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции