<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160912" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обискираха д...

Български туристи в Мексико са държани в затворнически килии (видео)

25 Януари 2023
0 386

Български туристи в Мексико са държани в затворнически килии, предава NOVA.

„На 9 януари, кацайки на летището в Канкун, минахме проверка, но паспортите ни бяха снимани с личен телефон. След интервю ни поканиха в офис, където отказаха да ни върнат документите и ни казаха да предадем телефоните си. След това бяхме разделени от мъжете и ни заключиха в отделни помещения”, разказа Елена Параскова, потърпевша от задържането. Тя уточни, че са били задържани без да им бъде дадено обяснение.

Пет дни арест вместо 5-звездна почивка
Български туристи в Мексико са държани в затворнически килии (видео)

Друга потърпевша на задържането пък, че не са реагирали на думите ѝ, че е бременна.

„Още с пристигането казах, че съм бременна. Бяхме подготвени за топло време и бяхме по-леко облечени. Стаята, в която ни затвориха, бе облицована с камъни и беше много студено. Помолих за нещо, с което да се завия, но ми дадоха фолио за хипотермия, за да се стопля. Имаше  проблем и с водата. Пет дни ни носиха пликчета, в които имаше вода с лимон и захар”, оплака се Павлина.

Защо български туристи не са допускани на почивка в Мексико?

„Имаше румънец, турчин, семейство литовци с децата, една грузинка“, уточни третият бургазлия, пострадал от неправомерния арест.

Изненадваща помощ отвън

Служителка в консулска служба в Мексико се е загрижила за съдбата на сънародниците ни и ги е търсила в продължение на три дни. В крайна сметка, са били качени на обратен полет до България.

Български туристи в Мексико са държани в затворнически килии (видео)

Общо 27 български граждани са билизадържани в Мексико“, потвърди Румяна Балтова от Сдружението на туроператорите и туристическите агенти. Късмет са имали тези от тях, които са могли да сигнализират на консулството.

Посетители слязоха пеш от 20-метрова кула на влакче на ужасите при 40-градусова жега (снимки)

„Ако тези хора бяха нарушители, не биха ги освободили след едно телефонно позвъняване“, каза още Балтова.

Български туристи в Мексико са държани в затворнически килии

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции