<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131327" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Близо 40% увел...

Българските плодове и зеленчуци щели да поевтинеят (видео)

28 Май 2022
0 334

Българските плодове и зеленчуци щели да поевтинеят. Дори земеделският министър заяви, че това е неминуемо.

Марк Зукърбърг пусна странно фото с жена си и с… овце (снимка)

Българските плодове и зеленчуци щели да поевтинеят (видео)

Министър Иван Иванов сподели, че причината за това е наситеното предлагане на родна продукция по време на летния сезон. Със сигурност, ако има някакво поскъпване, то няма да е драстично както през пролетния сезон. Тогава излизат на пазара първите оранжерийни плодове и зеленчуци, твърди министър Иванов.

„В последно време действително турската стока конкурира българската. Но българският потребител предпочита родната”, каза още ресорният министър.

Мнение

Иван Иванов е категоричен, че ДДС за българската земеделска продукция трябва да бъде намален. Той обяви, че това ще бъде становището на Министерството на земеделието и храните при актуализация на бюджета.

Иванов заяви още, че подкрепя идеята за таван на някои продукти, но подчерта, че това не е в компетенциите на ръководеното от него ведомство.

По думите на министъра в никакъв случай не може да се говори за зърнена криза у нас, каквито са опасенията на част от производителите. „Прогнозите са за много добра реколта”, каза Иванов.

„Спекула би могло да има, защото в България няма законодателство, което да бори това явление. Разчитам Министерство на икономиката да реализира целия потенциал на своите структури, за да не се допусне увеличение на цените”, допълни ресорният министър.

Българските плодове и зеленчуци щели да поевтинеят (видео)

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции