<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93204" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Еминем прода...

Банка внесе погрешка 50 милиарда долара в сметка на семейство от Луизиана

04 Юли 2021
1 22189

Банка внесе погрешка 50 милиарда долара в сметка на семейство от Луизиана. Това съобщава CNN.

В продължение на четири дни Дарън Джеймс и семейството му бяха мултимилиардери.

Как семейството е разбрало за парите?

Агентът за недвижими имоти от Батън Руж, Луизиана, и съпругата му решили да проверят наличността в сметката си миналата събота. Така забелязали, че там има 50 милиарда долара – явно внесени погрешка.

„Това не е като грешка с една или две нули, това е някой, който е заспал при грешка на клавиатурата“, шегува се Джеймс. “Бях развълнуван със сигурност. Наистина изненадан как толкова пари са попаднали там. Дори се зачудих дали имам богат чичо, който ми ги е превел.”

Но за негово разочарование това не е наследство или подарък – просто невероятно необичайна грешка.

Chase Bank възстанови сметката на семейството до правилния баланс във вторник, сподели Джеймс.

Банка внесе погрешка 50 милиарда долара в сметка на семейство от Луизиана
Кадър: CNN

Как се е случило това?

“Все още се опитваме да разберем какво се е случило, защо се е случило, как се е случило, но знаем, че не сме единствените, на които това се е случило”, каза той пред CNN. “Притеснението е дали сметката ми е била компрометирана и банката дори да не се е обадила”

От банката признават за грешката, но имат различно обяснение.

“Преди няколко седмици имахме технически проблем, повлиял на ограничен брой сметки. Проблемът беше разрешен един ден по-късно и всички сметки показват точни салда”, каза говорителката на Chase Bank Ейми Бонитатибус пред CNN.

Хората, които харчат погрешно депозирани пари от банковите си сметки, могат да бъдат накарани да върнат средствата, да платят такси и дори да бъдат обвинени в престъпления. През 2019 г. двойка от Пенсилвания е изправена пред съда с обвинения за кражба, след като в сметката им бяха внесени случайно 120 000 долара и двойката похарчи по-голямата част от нея, вместо да се свърже с банката, съобщи полицията.

Арестуваха жена, която си купи кола и къща с преведени погрешка $1,2 млн. в банковата ѝ сметка

Но Джеймс казва, че никога не е обмислял да похарчи нито цент от парите.

“Моят морален компас върви само по един път и това е правилният път”, каза той. “Има голяма разлика между морал и законност. Честността и добрият морален характер веднага започнаха, не можем да направим нищо с парите. Не съм ги спечелил, не е наше да харчим.”

И все пак той подхвърли: „Освен ако сумата не беше наследство от наистина наш богат чичо. Или пък от някой принц от Саудитска Арабия, който обещава да ми даде 50 милиарда долара, изпращайки ми мил имейл“.

Банка внесе погрешка 50 милиарда долара в сметка на семейство от Луизиана

Източник: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции