<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117498" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: CoolFit - най-доб...

Бербатов показа как БФС принуждава клубове да отменят подписките си за изборен конгрес

03 Февруари 2022
0 510

Бербатов показа как БФС принуждава клубове да отменят подписките си за изборен конгрес, пише Булевард България.

Димитър Бербатов обяви официално, че ще се кандидатира отново за президент на Българския футболен съюз на предстоящия конгрес на 18 март. Той обвини настоящото ръководство, начело с Борислав Михайлов, че оказва натиск върху клубове да отменят подписката си за провеждане на изборите.

Споровете между Михайлов и Бербатов дали в дневния ред на конгреса присъства точка за избор на ръководство, продължават. Бившият вратар спечели вота в края на 2021 по много спорен начин. Той заявява, че няма да има ново гласуване. Но претендентът внесе подписка с нужния брой клубове, които желаят да има избори.

Дневният ред на конгреса обаче вече е ясен. Освен гласуването на бюджета за период 2022-2026 г., има следващи точки, включващи освобождаване от длъжност на президента на БФС и на членовете на Изпълнителния комитет и избор на нов президент и изпълнителен комитет за периода 2022-2026 г. 

Според бившия нападател на „Манчестър Юнайтед“ и „Тотнъм“ БФС прави всичко възможно да отмени вота. Той даде пример с президента на женския футболен клуб “Олимпия” (Шумен) Панайотис Папас, който е бил подложен на натиск.

Бербатов показа как БФС принуждава клубове да отменят подписките си за изборен конгрес

Бербатов е издигнат за президент на БФС от аматьорски клубове

“Тъй като конгресът е изборен, учудващо продължават да се натискат клубовете да си оттеглят пълномощните и да подписват контрадекларации. Най-пресният пример е от тази сутрин, от Шумен. Човекът даде гласност на това, което се е случило. Тези неща продължават да се случват. Въпросът е защо, при положение че конгресът ще е изборен. Да не би да се подготвя някакъв ход на БФС, чрез който да отменят конгреса?“, попита Бербатов на пресконференция, която даде пред медиите.

Папас разкри пред „Дарик“, че след като е подкрепил подписката на Димитър Бербатов, от БФС подали сигнал до прокуратурата за проверки срещу шуменския клуб за отнемане на лиценз.

Той твърди, че получил обаждане от съюза. В него му било заявено, че сигналът ще бъде оттеглен само ако отмени подписката си в подкрепа на претендента за президентския пост в БФС.

Бербатов заяви още, че част от решенията на Борислав Михайлов след избирането му на 12 октомври 2021 г. били включени в програмата на неговия екип. “Представят се наши идеи като техни, а бяха заложени още от миналия април в програмата ни“, заяви той и обвини съюза в „симулиране на някакъв вид дейност“.

Бербатов показа как БФС принуждава клубове да отменят подписките си за изборен конгрес

Бившият национал поиска медиите да бъдат допуснати в залата на 18 март, а не както се случи миналата година, да чакат отвън и да не разполагат с информация за протичането на вота. Той иска още кандидатите за президент да излъчат свои представители в комисиите по броене и в секретариата.

“Да, аз и моят екип ще успеем. Знам какво сме направили, колко безсънни нощи сме имали и ще имаме. Знам кой от хората ми с какъв морален компас е”, каза Бербатов.

Бербатов показа как БФС принуждава клубове да отменят подписките си за изборен конгрес

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции