<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146932" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ПП: Ще остане...

Ето кое отврати българите от политиката (Коментарът на “Господарите”)

07 Октомври 2022
0 1069

Ето кое отврати българите от политиката – репортерът ни Дани Йорданов и операторът Йохан Вирт разясняват защо точно на тях благодарим в материала.

Лошите постигнаха целта си. Народът е отвратен. Отвратен е, защото ние политици имаме, но държавници нямаме. Затова и резултатите са такива. Всичките скандали, цялата тази байганьовщина, липсата на справедливост и постоянните лъжи ни карат да обърнем глава, но може би, повечето от тях точно това искат?

Най-голямата партия е на негласуващите – те са 60%. Битки и войни са се водили за правото на глас в историята. Сега го имаме, а не го използваме.

Сценарият го знаем. Отвратените не гласуват, идват отрватителните. Следват протести. Пак сме българи юнаци и пак същото. А може би те просто ни чакат. Чакат ни така както се уморихме да гласуваме, да се уморим и да протестираме.

Причина за всичко обаче, случайно или не, е поведението на политиците.

Показвам ви топ политически простотии, каращи ни да не ходим до секциите…

Компроматът с Кирил Петков и Лена Бориславова

Разпространяването на такъв компромат е срамно, жълто и далеч не необходимо. Но така или иначе той се разпространи вирусно в социалните мрежи и в много от кафевите “медии”. Не е проблемът в кадрите. Дали двамата политици имат някакви отношения, или не, не е наша работа. Въпросът е защо никой от тях не излезе да обясни официално как се е стигнало до тези кадри, къде и защо са заснети. Тишина. Също като тишината от Бойко Борисов за Мата Хари.

Ето кое отврати българите от политиката (Коментарът на &#8220;Господарите&#8221;)

С такива политици, такава свобода на медиите
(Коментарът на “Господарите”)

Арестът на Бойко Борисов

Разкарваха го малко пред нас и за момента реални последствия няма. Точно хората си казаха, „А някой посмя да направи нещо в тая държава! Най-накрая нещо се случва!“. А след това се оказа, че вместо да му избодат очите, от “Промяната” изписаха вежди на бившия премиер. Арестът беше определен от съда за незаконен, а Борисов бързо влезе в ролята на жертва. Горкият! Дори се питаше дали няма следващия път да го убият.

Единственото убито са нашите мечти. Убита е вярата ни в политическата система. Защото кашата е пълна и от толкова тролове, токсични личности и откровени политически Франкенщайни не можем да се ориентираме. А може би това е целта? Все пак при по-малко гласуващи, по-лесно се прави точна сметка, пък и по-евтино излиза купения вот.

Неговото самочувствие и надменност вече ни карат да мислим, че средата е тотално отровена и надежда за нещо различно няма. Защо да гласуваме, дъно няма така или иначе. През годините видяхме и чухме какво ли не от Борисов. Бай Ганьо би завидял на този непукизъм и дебелокожие. Само гол не сме го виждали. О, чакайте малко… Видяхме го.

Ето кое отврати българите от политиката (Коментарът на &#8220;Господарите&#8221;)

Нахлуването в предизборен дебат

Да, Кирил Петков нахлу в студиото на bTV по време на предизборен дебат. Да, Томислав Дончев също нахлу в същото студио по същото време. Единият уж на мястото на колега, а другият – за да спаси колежка.

Скандал в bTV, от ГЕРБ възмутено напуснаха студиото (видео)

Медиите също се постараха, да се почувставме отвратени от това, което ни се предлага като политическа класа. Всичко се превърна в едно шоу, а повечето медии го позволяват с охота, в името на рейтингите, разбира се. Вместо да спазят собстените си правила, ако са им толкова важни и да не допуснат Петков, щом е такъв регламента, те предпочетоха да си стане сеира, пък после да се обясняват. Макар че едва ли в същите правила пише нещо за “адвокат” от партията, който да влиза в дебата освен основния участник.

Големите победители в изборите

ГЕРБ спечелиха най-голям дял от гласовете. Уви, това не ги направи по-разговорливи с медиите. Те буквално се скриха от камерите, докато изчакат спускането на официалните опорки от “кораба-майка”. Така вече всичко е на мястото си – няколко дни след изборите ГЕРБ отново превзеха телевизионните студиа. А хората пред екрана си казаха – ето, че нямаше смисъл да гласуваме.

Нежните остриета на ГЕРБ заляха едновременно ефира (видео)

Нашето послание

Наказваме ли ги като не гласуваме? Отговорът е кратък – Не! За съжаление, когато не гласуваме наказваме само себе си, защото, дали с пари, дали със заплахи, че няма да им дадеш дърва за зимата или, че ще бъдат уволнени, е по-лесно да организираш 100 хиляди човека, което са 4 процента за влизане в парламента при гласували под 40 процента, отколкото да организираш или да платиш на 300-400 хиляди които ще са нужни за влизане  ако гласуват над 80, 90 процента.

Така , че, да, скъпи приятели, все по-гадно става да се гласува и все повече отвращение буди ходенето до урните. Разбирам ви, че не искате и ги мразите в сърцата си. Както винаги обаче и тук има едно „НО“. В случая е, че на тях това им идва идеално и прави сметките им много по-лесни. Ние си мислим, че ги наказваме, а те си е викат „Ооо, супер“. Просто гласуването трябва да се извършва по-малко със сърцето, и повече с мозъка. А изборът може да бъде опростен до „Ляво или дясно“, „Съветски или Европейски съюз“, „Азия или Европа“.

А вие, скъпи политици, престанете да ни отвращавате. Разкарайте се! Мина времето на башибозуците, Бай Ганьовците, ченгетата и генералите, които пускат опорки по червените телефони. Време е всички, свикнали на този манталитет, да си останете в миналия век и да не подавате повече глава от национализираните апартаменти в центъра, построените с крадена, държавна пара къщи и вили на село. Вярваме, че това скоро ще се случи, надявам се, надявам се…

Благодарим, драги политици, за ниската избирателна активност (

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции