<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175049" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нова любов се...

Бориславова се закле като депутат, въпреки че се отказа от мястото си в парламента

12 Април 2023
0 413

Лена Бориславова се закле като депутат, въпреки че се отказа от мястото си в парламента. Това предава Свободна Европа.

Днес политикът от “Продължаваме промяната” положи клетва като народен представител при първото заседание на 49-ото Народно събрание. Това се случи, въпреки че тя самата съобщи, че не иска да бъде депутат.

Бориславова запорира сметките на Трифонов

Припомняме, че Бориславова бе избрана от листата на коалицията “Продължаваме промяната – Демократична България” в София на изборите на 2 април. Тя съобщи, че се отказва от мястото си в парламента на 11 април. Централната избирателна комисия обаче отказа да вземе решение във вторник, с което да заличи Бориславова от списъка и нейното място да заеме следващият в листата на коалицията.

Ето защо в сряда сутрин тя се закле като народен представител и мандадтът ѝ формално започна.

Бориславова се закле като депутат, въпреки че се отказа от мястото си в парламента

По-рано ЦИК уважи други подобни искания – като това на Слави Трифонов и на Асен Балтов от ГЕРБ. И двамата бяха избрани за депутати в 49-ото НС, но поискаха да се оттеглят преди конституирането на парламента и ЦИК им позволи.

Мотивът на ЦИК да откаже за вземе решение и за кандидатката от ПП е, че списъкът с избраните вече е оповестен в “Държавен вестник”. А заявлението на Бориславова за отказ от мандат е подадено след това.

Бориславова се закле като депутат, въпреки че се отказа от мястото си в парламента

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции