<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133798" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шотландия ис...

Британски „кокаинов крал“ е арестуван в Пловдив (видео)

15 Юни 2022
0 2838

Британски „кокаинов крал“ е арестуван в Пловдив с фалшив паспорт, съобщи Daily Mail.

32-годишният Бенджамин Макан е един от най-търсените мъже във Великобритания.

Европа се превръща в кокаинов център с разширяването на пазара за няколко млрд. евро

Арестът е бил в понеделник в хотел в града.

Макан, родом от Норфолк, е издирван от местната полиция по обвинение в заговор за доставка на няколко килограма кокаин през 2020 г. с помощта на криптирани мобилни телефони.

Смяташе се, че британецът се укрива в Барселона, но е бил проследен до България след съвместна операция на Националната агенция за борба с престъпността на Обединеното кралство, българската полиция и испанската Гражданска гвардия.

В момента той е задържан в България, където очаква екстрадиция обратно в Обединеното кралство. Максималната присъда за доставка на наркотици от клас А е доживотен затвор.

Кастрират “кокаиновите хипопотами” на Пабло Ескобар

Макан беше посочен като един от най-издирваните във Великобритания в списък с имена, публикуван от Crimestoppers през януари. Оттогава са арестувани петима от 12-те души посочени в списъка.

Арестът на Бенджамин Макан стана възможен след отлична работа на нашите служители за международна връзка, екипа на Гражданската гвардия за издирване на бегълци, българската полиция и колегите ни от българската дирекция за международно сътрудничество, на които сме много благодарни. Макан е петият беглец от списъка на най-издирваните лица, който е арестуван. Няма да спрем, докато не заловим и останалите”, заяви Стил Рейнолдс, регионален мениджър на NCA.

Британски „кокаинов крал“ е арестуван в Пловдив

Източник: NOVA
Видео: YouTube/Halim Romli

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции