<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124738" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Умен папагал ...

Българин от Австралия е бил дизайнер на принцеса Даяна (снимки)

05 Април 2022
2 199

Българин от Австралия е бил дизайнер на принцеса Даяна. Името му е Ганчо Тасков, като от 40 години той живее на другия край на света. Тасков още пази в архива си писамата на принцесата в знак на признателност към работата му.

Спират снимките на два филма с Уил Смит след шамара на “Оскарите”

Българин от Австралия е бил дизайнер на принцеса Даяна (снимки)

Ганчо Тасков е роден в Кюстендил, в семейството на дърворезбари. Още на тригодишна възраст роднините му забелязват неговия талант и любовта му към визуалните изкуства.

Като дете има художествени изяви в изложби в Индия, Италия и Русия. В младежките си години започва да се увлича по изящни изкуства. Практикува живопис, графика, иконопис, модна илюстрация.

Българин от Австралия е бил дизайнер на принцеса Даяна (снимки)

На 37 години българинът заминава за Австралия и започва да се занимава с дизайн на скулптури от цветя, наричан още фитодизайн.

В този вид изкуство няма декадентство, превзетост или грозота. Цветята са красиви, те са Божие творение и могат да докоснат човешката душа“, споделя сънародникът ни.

Ганчо Тасков е участвал много пъти в биеналета и е част от Международното цветно изложение във Флорида. Тази година на Международното цветно шоу в Мелбърн българинът представи композиция, вдъхновена от съзвездието “Орион”.

То е много красиво и съвременните астрономи предполагат, че там е раят”, коментира той.

За трети март българинът откри изложба в престижна галерия в Сидни: Rhythmic gymnastics – harmony with two line”. Тя е посветена на българската художествена гимнастика.

Изложбите на Ганчо Тасков имат благотворителен характер. Чрез тях той помага на деца сираци. 

Българин от Австралия е бил дизайнер на принцеса Даяна (снимки)

Източник: Дир

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции