<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100431" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдът в Мюнст...

Цената на биткойна отбеляза нов драматичен спад днес

20 Септември 2021
0 336

След като надхвърли 52 000 долара миналата седмица, цената на биткойна внезапно спадна след новината, че Ел Салвадор е закупил повече от 20 милиона долара в биткойн и става първата страна, която го превърна в официална валута.

Хиляди жители на Ел Салвадор излязоха на протест срещу биткойна (видео и снимки)

Цената на биткойна продължава да пада. Как ще се отрази това на инвеститорите

Биткойнът спадна сериозно до $ 43,288 в понеделник сутринта, като продължи низходящата тенденция от последните седмици.

Държава направи биткойн своя официална валута и вдигна цената му до над $52 000

Криптовалутата достигна максимална цена от над 60 000 долара през април, а скорошният рязък спад подчертава нейната нестабилност, когато все повече хора се интересуват от закупуването ѝ.

„Имате голям шанс да загубите всичко, но малък шанс да спечелите голяма сума“, казва Нейт Ниери, член на Съвета за стандарти за финансово планиране в Сан Диего, Калифорния.

“Не залагайте сума, която би натоварила семейството ви или би ви попречило да постигнете целите си, ако сте загубили всичко”, казва той.

Какво означава този спад за крипто инвеститорите?

Според Хъмфри Янг, експерт по лични финанси, по време на променливите пазарни спадове собствениците трябва да избягват да проверяват собствените си инвестиции: „И аз съм преминал през цикъла на 2017 г.“, казва Ян, позовавайки се на „крипто срива“ от 2017 г., при който много големи криптовалути, включително биткойн, губят голяма стойност.

“Знам, че тези неща са супер нестабилни, като например някои дни те могат да спаднат с 80%.”

Цената на биткойна продължава да пада. Как ще се отрази това на инвеститорите

Ежеседмичните промени ще продължават да се случват, според Бил Ноубъл, главен технически анализатор в Token Metrics, платформа за анализ на криптовалути.

“Това е нещо, с което трябва да се справите.” Докато вашите крипто инвестиции не пречат на другите ви финансови цели и сте вложили само това, което в крайна сметка можете да загубите, Ян препоръчва да използвате същата стратегия, която работи за всички дългосрочни инвестиции: вложи ги и забрави.

Но дори и спадът да ви накара да преосмислите вложенията си в крипто, същият съвет все още е валиден – не действайте прибързано и не променяйте стратегията си твърде бързо.

„Не го проверявайте. Това е най -доброто нещо, което можете да направите. Ако оставите емоциите си да повлияят, тогава може да продадете в неподходящ момент, да вземете грешно решение“, казва Ян.

Цената на биткойна продължава да пада. Как ще се отрази това на инвеститорите

Потенциалните инвеститори, които искат да купят биткойн, трябва да разберат, че колебанията са номинални за курса и да бъдат подготвени за този вид нестабилност и занапред. Дори да инвестирате сега, при относително ниски цени, бъдете готови те да паднат още повече.

Какво се крие зад най-новия спад на биткойните?

Този конкретен спад е причинен от комбинация от фактори: от високия интерес към монети с ниско качество, забележки от Илон Мъск, до най-новата борба с крипто услугите в Китай. Експертите оприличават ситуацията със срива на фондовия пазар през 1987 г., след който се възстановяваха с месеци. Но тъй като днес криптовалутите се движат много по-бързо от акциите през 80-те години, след възстановяването да се случи много по-бързо.

Източник: NextAdvisor

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции