<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124436" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицията щя...

Чакаме Шон Пен да разтопи статуетката си

01 Април 2022
0 2686

“Ако продуцентите на “Оскарите” не позволят на украинския лидер Володимир Зеленски да се появи на церемонията, това ще бъде най-срамният момент в холивудската история.” Изказването е на двукратния носител на “Оскар” Шон Пен, но за жалост се превърна в реалност.

Филмовата академия на САЩ реши да не даде трибуна на Володимир Зеленски по време на церемонията по връчването на наградите си, пише Булевард България. Така за пореден път се превърна в разочарование за част от обществото и се доказа като институция, която следва събитията и духа на времето с голямо закъснение. 

Шон Пен снима филм за руската инвазия в епицентъра на събитията – Киев (снимки)

Президентът на Украйна започва кариерния си път именно като актьор и комик. Между 2015 и 2019 изиграва 15 различни роли във филми и сериали.

Именно поради тази причина изглеждаше редно индустрията, от която е тръгнал, да го приветства и да му даде думата за няколко минути.

Водеща на “Оскарите” иска Зеленски да участва на церемонията

“Опасенията им били, че не искат да политизират шоуто,” посочва причината за решението на Академията сценаристът Браян Кийт Итъридж. Той заедно с Мила Кунис и Аштън Кътчър, в продължение на седмици посредничи между организаторите на “Оскарите” и украинското правителство.

“Ако Зеленски беше получил възможността да каже дори само “Благодаря”, това щеше да напомни на хората за битката му и да генерира милиони долари. “Оскарите” са гигантска трибуна, от която той можеше да говори.”

Зеленски: Трябва да продължим съпротивата, близо сме до победата

Шансът най-гледаното световно събитие, свързано с кино, да покаже съпричастност, бе пропилян. А смислените послания, които можеше да бъдат отправени, бяха засенчени от един сензационен момент, лишен от съдържание – шамарът, който Уил Смит удари на Крис Рок.

Ето как бяха облечени звездите на “Оскарите” в една минута (видео)

Да, темата за Украйна бе повдигната – с минутата мълчание и три слайда с текст, които призоваваха за дарения. По-скоро маркиране на едно общоизвестно събитие, отколкото реално желание за позиция.

Все пак част от звездите отбелязаха случващото се в Украйна. Някои, като Джейсън Мамоа носеха ленти в синьо и жълто, легендарният американски режисьор и сценарист Франсис Форд Копола не пропусна да каже “Viva Ukraine” за финал на включването си с Робърт Де Ниро и Ал Пачино. А Мила Кунис, която е родена в атакуваната страна, говори от сцената, когато получи думата.

Сцената между Смит и Рок остави в сянка и други значим момент от вечерта.

А именно голямата победа на CODA, който насочва вниманието към живота на глухонемите. Със своя скромен бюджет от 10 милиона долара, филмът преодоля конкуренцията на далеч по-звездните заглавия като “Don’t Look Up” и “The Power of The Dog”.

Единственото, което ни остава, освен да кажем, че “Оскарите” не са това, което бяха е, че очакваме Шон Пен да разтопи статуетките си публично, както се беше заканил, ако Зеленски не получи думата.

 

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции