<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108036" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рекордна изб...

Членове на “Правосъдие за всеки” се извиниха за издигането на Лозан Панов

15 Ноември 2021
0 2049

Членове на “Правосъдие за всеки” се извиниха за издигането на Лозан Панов.

Водещи фигури от “Правосъдие за всеки” се извиниха в понеделник за издигането на кандидатурата на Лозан Панов за президент, съобщава Mediapool.

“Изборите минаха, резултатите са тук, време е за равносметка и тя не е приятна”, написа адв. Емил Георгиев, който е едно лицата на гражданската организация.

Христо Иванов подава оставка (видео)

Той разказва, че е участвал в инициативния комитет, издигнал Лозан Панов като кандидат в президентската надпревара.

“С убеждението, че издигаме доказал се във времето боец за правосъдие, управленец, достигнал кариерния си връх в съдебната власт, готов да бъде държавник на още по-високо равнище. Проведената от Панов и екипа му кампания ми показа, че съм сгрешил. Не бях част от този екип, като това се отнася до почти целия инициативен комитет, може би с изключение на един-двама души от него”, казва адв. Георгиев.

Той обясни, че още в самото начало е имало медийни участия на Панов “с неясни и дори стъписващи тези”. Първата е била тезата му, че Румен Радев е трябвало да направи всичко за съставяне на правителство, включително с участието на ГЕРБ и ДПС. “Правосъдие за всеки” са повдигнали въпроса какво точно говори Панов, но от щаба му са отговорили, че той имал оперативна самостоятелност.

“Отчитам участието си в това начинание като грешка, за която съжалявам и се извинявам. Каузата, стояща зад него, обаче си остава. Тя е по-голяма и по-важна от всякакви кандидатури, заради което и аз оставам с нея”.

Членове на "Правосъдие за всеки" се извиниха за издигането на Лозан Панов
Снимка: БулФото

Подобни неща разказва и друг водещ член на “Правосъдие за всеки” Пепи Кънчев, който също е част от Инициативен комитет, застанал зад Панов.

“Предложихме да включим експерти в областта на геополитиката, темата “Северна Македония”, отбрана и сигурност да подготвят кандидата, както и ИК за медийните изяви по време на кампанията. Преходът на говорене от съдия на политик трябваше да стане много бързо. Отговорът на нашето предложение от кандидата беше, че той САМ ще определя посланията си, САМ ще избере кой да го консултира, САМ ще определя програмата си в кампанията и посещенията из страната, САМ ще определя кой член ИК в коя медия ще говори в задължителен синхрон с неговите послания”, написа Кънчев.

Той обяснява, че целият Инициативен комитет и прясно сформираният предизборен щаб са били изумени от това негово изказване

“Поискахме обяснение. Беше ни обяснено, че посланията сам ще си ги готви, че посещенията в страната ще ги прави заедно с местни представители на ДБ, че ще разчита основно на своята ПР-ка (Ивет Добромирова). Разбрахме, че предизборен щаб няма да има, а ИК бе предсрочно освободен. Добре, че това се случи в самото начало на кампанията. Тогава това донесе разочарование, че с такъв ИК наистина имаше надежда да се стигне до балотаж, но и облекчение, че изведнъж се върнахме към обикновения ни начин на живот. Цялата кампания, която видяхме, беше изцяло организирана, проведена и изговорена от самия кандидат без участието и помощта на ИК”, казва Кънчев.

Накрая той също казва: “Искам да се извиня на всички, които подведох с издигнатата от ИПВ кандидатура. Да, заблудих ви, за което ви моля да ми простите.

Какви са очакванията на Радев и Герджиков за балотажа (видео)

От тази кампания научих следните истини:

1. Разбрах, че в една Президентска кампания е възможно образът за кандидата и самия кандидат напълно да се разминават.
2. Научих също, че не можеш да помогнеш на някой, който не търси помощта ти.
3. Когато даваш непотърсен съвет, получаваш незаслужен шамар”, казва Кънчев.

Членове на “Правосъдие за всеки” се извиниха за издигането на Лозан Панов

Източник: Mediapool

Снимка: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции