<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113202" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сърбия обмис...

CNN Business обяви шефа на Pfizer за изпълнителен директор на годината

27 Декември 2021
0 275

CNN Business обяви шефа на Pfizer за изпълнителен директор на годината, пише Dir.bg.

В аргументацията на избора се казва, че Алберт Бурла е бил техният избор заради всичко, което Pfizer направи в година, в която ваксините срещу Covid станаха масови (ваксината дори бе обявена за дума на годината от Merriam-Webster). Компанията помогна за стабилизирането на икономиката на САЩ – и на света по този въпрос.

Pfizer направи много добро за човечеството. Ние сме много горди с това постижение, каза Алберт Бурла. Не само успяхме да спасим толкова много животи… но в момента се радваме на високи нива на корпоративна репутация.”

CNN Business обяви шефа на Pfizer за изпълнителен директор на годината
Pfizer не е единствената компания, която произвежда ваксина, признава медията.

Но лидерът повече от разработчикa на ваксината “Biontech” или конкурентния “Moderna”, се превърна в сaиноним на борбата срещу коронавируса. Освен това компанията разработи лекарство, което може драстично да намали риска от тежки усложнения, хоспитализация и смърт за хора, заразени с вируса. Агенцията по храните и лекарствата обяви миналата седмица, че е одобрила пероралното лечение с паксловит. Приемът на хапчето трябва да се започне възможно най-скоро след диагностициране и в рамките на 5 дни от поява на симптомите.

И Pfizer прави хапче срещу Covid-19

Биографията на Бурла

Бурла е роден в северна Гърция на 21 октомври 1961 г. Той е част от дълга история на сефарадските евреи от Солун. Семейство Бурла пристига в Солун от Испания преди около 6 века. Като бижутери те създават и продават диаманти, бижута и часовници на Балканите и построяват две важни сгради в града, едната от които е Мароканското имение.

Алберт Бурла е потомък на малцината оцелели от еврейската общност на града. Тя е почти напълно унищожена от нацистите по време на Втората световна война. След като завършва гимназия, главният изпълнителен директор на Pfizer учи в солунския университет Аристотел. Завършил е докторска степен по ветеринарна медицина и известно време работи като ветеринарен лекар.

Той се присъединява към Pfizer през 1993 г. и е технически директор на отдел на компанията в Гърция. На 34-годишна възраст той напуска Солун със съпругата си, за да се присъедини към Pfizer Europe и да работи на няколко позиции, като живее в четири различни страни.

Работил е и като президент на групата на глобалния бизнес за ваксини, онкология и потребителско здравеопазване на Pfizer.

След като работи за Pfizer в продължение на 25 години, той е повишен в главен оперативен директор (COO) на 1 януари 2018 г., а на 1 януари 2019 г. става главен изпълнителен директор на Pfizer.

CNN Business обяви шефа на Pfizer за изпълнителен директор на годината

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции