<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=105651" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Министър Кац...

Д-р Ненков: Служебното правителство да въведе задължителна ваксинация (видео)

31 Октомври 2021
0 3012

Д-р Ненков: Служебното правителство да въведе задължителна ваксинация – категоричната си позиция Мирослав Ненков представи в ефира на NOVA.

„Хората са склонни да ходят на врачки, но не и да слушат лекарите”, заяви той

„Идеален е вариантът със служебно правителство да се въведе задължителна ваксинация в страната”. Това заяви в студиото на „Събуди се” д-р Мирослав Ненков.

„Тези, които са против мерките, зеления сертификат и ваксинацията, не дават никакво предложение за справяне с пандемията. Всички се сърдят, протестират, но не дават решение от своя страна. Аз бих дал решение – задължителна ваксинация. Доказа се, че ваксината  е сигурна и няма странични ефекти. Тя е имуногенна”, коментира той.

Д-р Ненков: Служебното правителство да въведе задължителна ваксинация

Министър Кацаров: Критична е ситуацията с реанимационните легла заради коронавируса (видео)

Лекарят отново напомни, че ваксината няма да ни предпази да не се заразим с Covid-19, а ще ни помогне, ако това се случи, да преминем през вируса по-леко.

И допълни, че недоумява защо хората все още вярват, че ще ги чипират.

„Постоянно се чуват глупости, свързани с ваксините. Лошото е, че обществото вярва в това, че ще бъде чипирано. Хората са склонни да ходят на врачки, да се лекуват по интернет, но не и да слушат лекарите”, допълни Ненков.

Според него ръководителите на държавата допринасят за недоверието към медицината.

„Опитвам се да бъда максимално честен, когато говоря за това какво представлява вирусът и какъв е смисълът от ваксината. Целта не е да ги убеждавам да се имунизират. В крайна сметка всеки ще прецени сам”, обясни лекарят.

Д-р Ненков: Служебното правителство да въведе задължителна ваксинация

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции