<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=138523" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петков: Ако с...

“Държавен вестник” бави заповедта за плаж “Корал”, обяви Сандов (видео)

24 Юли 2022
0 227

“Държавен вестник” бави повече от месец заповедта за плаж “Корал”, с която територията ще стане защитена. Това каза в „Тази неделя“ министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов.

Мирослава Петрова: Плаж “Корал” ще бъде обявен за защитена територия

&#8220;Държавен вестник&#8221; бави заповедта за плаж &#8220;Корал&#8221;, обяви Сандов (видео)

Сандов обясни, че в събота е бил на „Корал“ по сигнал за заустване и изграждане на нов къмпинг. Там се е засякъл с премиера в оставка Кирил Петков, който разпуска със семейството си.

&#8220;Държавен вестник&#8221; бави заповедта за плаж &#8220;Корал&#8221;, обяви Сандов (видео)
Снимка: Facebook

Заповедта въвежда ограничения за моторни лодки, джетове, рибари, но повече от месец изданието не намирало място да я публикува. Затова тя още не е в сила, допълни той Сандов.

Именно това ограничение е причината община Царево да е против обявяването на „Корал“ в защитена територия и ще обжалва заповедта на екоминистерството в съда.

Сграда с подпорна стена до плажа шокира жителите на Черноморец (видео)

Според кмета на община Царево Георги Лапчев тя е противоконституционна и лобистка.

Изискването е рибарите да не навлизат с моторни лодки в защитената местност от март до октомври.

“Ограничават ни нашия поминък, нашите традиции, без никой да те информира. Районът на плаване на малките лодки е 500 м. Те ограничават една ивица от 700 м. Откъде да минат тези лодки, през брега ли? Защото някой е решил, че този плаж е негов и иска да почива. Едно време имаше Бай Тошо, сега друг си помисли, че е същият“, казва Йордан Каракашев от рибарско сдружение „Царево“.

Източник: bTV

“Държавен вестник” бави заповедта за плаж “Корал”, обяви Сандов (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции