<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140874" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ФБР е търсило...

Делян Пеевски заведе дело в САЩ заради санкциите по “Магнитски”

12 Август 2022
2 150

Американските адвокати на доскорошния депутат от ДПС Делян Пеевски са подали на 6 август иск за неоснователно, според тях, санкциониране на клиента им за корупция. Те настояват да получат информация какви данни са събирани срещу него и как, предава “Дневник”

Искът е от името на Пеевски и шест негови фирми, посочени миналата година в решението на Държавния департамент и на Министерството на финансите на САЩ. С него не се оспорват по същество деяния на санкционирания и дружествата му, а характерът на административни действия на двете министерства.

НАП се отказа да ревизира ММА боеца, купил имоти за милиони от Делян Пеевски

От изданието са се запознали с документа, като в него се казва, че повече от година след санкциите бившият депутат не е бил уведомен на какво основание по-точно са му наложени.

Единствените документи са прессъобщенията на двете американски министерства. Фактите и твърденията в тях обаче били оскъдни и “неадекватни”, се твърди в иска. Щом не споделят нищо повече с Пеевски, значи нямат нищо реално срещу него, фирмите му и двете му деца (които също са санкционирани като близки), е заключението на защитниците му.

Прокуратурата застана срещу майката на Пеевски по делото “Магнитски”

Делян Пеевски заведе дело в САЩ заради санкциите по &#8220;Магнитски&#8221;
Булфото

Предложение за български закон „Магнитски“ предизвика нов скандал в НС (видео)

Те се позовават и на решение на българската спецпрокуратура. В края на юли тя прекрати проверките срещу Пеевски и другия санкциониран по „Магнитски“ Илко Желязков.

Това се случи само няколко дни преди закриването ѝ и точно на рождения ден на Пеевски.

Прокуратурата оневини Пеевски по “Магнитски” на рождения му ден

„Твърде общите формулировки на обвиненията разочароваха българските власти, които независимо разследваха твърденията и заключиха, че няма абсолютно никакви доказателства по което и да е от обвиненията в прессъобщението на Държавния департамент. Както и че в България общият характер на тези твърдения прави по-нататъшното разследване безплодно“, е записано в иска.

0 разследвания за корупция по високите етажи у нас в годината на закона “Магнитски”

Пеевски с язвителен отговор на въпрос ще му спрат ли депутатската заплата заради Магнитски
Булфото

Пеевски, Божков и “Магнитски”. Защо единият може, а другият не може да се кандидатира

В същността си това е обжалване на административни процедури. То би могло да приключи със съдебна заповед администрацията на САЩ да предостави исканата информация. Съдът обаче може и да отхвърли иска. Федералната администрация има право да не предоставя повече информация – класифицирана и некласифицирана. Може да не разкрива (включително пред съдията, засегнатия и негови представители с право на достъп до такова ниво на информация) факти и доказателства, които биха могли да обозначат къде, как и кой е събирал или предоставял тези данни.

Включване на Карадайъ за Магнитски и Кирил Петков (видео)

Разглеждането на иска на Делян Пеевски и неговите фирми още не е насрочено. Предстои решение дори за допустимостта му.

Делян Пеевски заведе дело в САЩ заради санкциите по “Магнитски”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Майната Ви

    23 Септември 2022

    Американскотоправосъдие не дължи обяснение на един мафиоз. Законът е направен за да се санкционират такива като Пеевски.

Реакции