<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120430" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украинските ...

Депутатите приеха бюджет 2022 с аплодисменти

26 Февруари 2022
0 275

Народните представители приеха с аплодисменти окончателно бюджета на държавата за 2022 година, след поредица от удължени заседания вчера (25.02), от които едно среднощно.

План-сметката ще влезе в сила от 1 април, предава NOVA. В пленарната зала неочаквано дойде и премиерът Кирил Петков. Той благодари на депутатите за добре свършената работа.

Депутатите приеха Декларация за агресията на Русия срещу Украйна (снимки)

„Искам да ви благодаря за това, че работихте толкова усилено, интензивно и координирано последните дни”, каза министър-председателят.

Депутатите приеха бюджет 2022 с аплодисменти

Ще бъдат отпуснати средства за справяне с последиците от кризата с Украйна. Те ще се вземат от икономии в бюджетите на държавни институции. От „Възраждане” попитаха дали парите за помощ могат да се намерят веднага.

„Имаме ли гаранция за задействане на компенсаторен механизъм?”, попита Костадин Костадинов.

„През този текст правителството реагира много бързо. Няма ограничение на средствата”, каза Христо Иванов от „Демократична България”.

От опозицията поискаха отчетност на финансовата помощ.

„За наше нещастие тази война ще има и икономически последици. Хубаво е да се даде помощ, но така написан текстът е празен чек, който НС дава на МС”, заяви Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС.

От ГЕРБ-СДС  си тръгнаха преди гласуването.

Депутатите приеха бюджет 2022 с аплодисменти

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции