<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136207" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Министър Бож...

Десетки хора очакват скъпи уреди от Miele вече няколко месеца (РЕПОРТАЖ)

06 Юли 2022
1 8234

Десетки хора очакват скъпи уреди от Miele вече няколко месеца – за това сигнализират част от пострадалите. Разказа им чуйте в репортажа на Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

От декември насам клиенти на бранда Miele са поръчвали и предплащали уреди Miele и Liebherr. В платежните документи на клиентите плащанията са адресирани до юридическото лице “Миле Център Макс Груп”. Toea е дългогодишният официален дистрибутор на Miele за България. През април и май обаче клиентите разбират, че поръчаните уреди няма да им бъдат доставени. Тогава излиза и първото становище на “Миле България” (представителството на марката у нас), което гласи, че те прекратяват отношенията си с “Миле Център Макс Груп”. Месец след това становище “Миле Център Макс Груп” е прехвърлена на нов собственик – Ясен Стоянов, а адресът ѝ се мести от София в Бургас.

Десетки хора очакват скъпи уреди от Miele вече няколко месеца
Десетки хора очакват скъпи уреди от Miele вече няколко месеца
Опити за решаване на проблема

След като проблемът между двете фирми прераства в проблем с клиентите, много от тях са потърсили Комисията за защита на потребителя. Оттам отговарят, че има постъпили множество сигнали по случая, но още се работи по изясняването му.

Междувременно клиентите периодично получават съобщения от “Миле България” с молба за търпение, докато приключи проверката им. Липсват каквито и да било крайни срокове.

И двете фирми не отговарят на обажданията на клиентите. В редките случаи, в които го правят, дават уклончиви отговори – един ден, някога ще има решение, което вероятно ще е отстъпка при купуване на още уреди, но не и доставка на всички поръчани.

Обърнахме се за съдействие към централата на “Миле” в Германия. Оттам ни обещаха проверка, а след това препратиха сигнала към “Миле България”. Те от своя страна категорично отказаха да говорят пред нашата камера.

Срещу “Миле България” вече се води и производство в Комисията за защита на конкуренцията. Очакват се резултатите от него. Жалбата идва от “Миле Център Макс Груп” и е за нелоялна търговска практика.

В съчетание със страха да говорят пред “Господарите” това ни кара да вярваме, че “Миле България” не са толкова невинни, колкото се опитват да се изкарат.

Проължаваме да следим темата и да настояваме за доставка на уредите, а вие продължавайте да ни сигнализирате за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Десетки хора очакват скъпи уреди от Miele вече няколко месеца

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • П. А.

    10 Юли 2022

    Това е една десета от хората и фирмите на които се дължат уреди. А служителите са ужилени с 4 заплати и бонуси. Само обещания и накрая на улицата без стотинка, като са неволни измамници на схемите им!

Покажи всички Скрий

Реакции