<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150500" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Десислава Ив...

Десислава Иванчева от затвора: Хора, помагайте! (видео)

10 Ноември 2022
0 1771

„Хора, помагайте, който с каквото може! Нека се зададат въпроси… Може ли върху доклад на Антон Славчев да се образува наказателно дело, без сигнал.” Това каза бившият кмет на „Младост” Десислава Иванчева от входа на сливенския женски затвор.

Иванчева и нейната заместничка Биляна Иванова бяха докарани в приемното отделение на затвора пред камерата на NOVA.

Десислава Иванчева от затвора: Хора, помагайте! (видео)

В четвъртък сутринта Иванчева бе изведена от дома си, след като Върховният касационен съд потвърди нейната и на Иванов присъди, както и тази на сочения за техен съучастник Петко Дюлгеров.

Десислава Иванчева влиза в затвора за корупция

Тримата бяха арестувани при зрелищна спецакция през 2018 г. след подаден сигнал от строителния предприемач Александър Ваклин. В колата на Иванчева и Петрова бяха намерени 70 000 евро от общо 250 000 евро подкуп, поискан от Ваклин. Срещу тази сума тогавашната кметица трябвало да подпише разрешително за строеж.

Десислава Иванчева от затвора: Хора, помагайте! (видео)
Архив БулФото
Обратите по делото до момента

Десислава Иванчева стана майка

Делото претърпя множество обрати. Според първоинстанционния съд е имало искан, но неполучен подкуп. Наложената тогава присъда на Иванчева беше 20 години лишаване от свобода, за Петрова – 15, а за Дюлгеров – 12.

След това случаят стигна до Апелативния спецсъд. Той определи наказания от 8 години затвор за Иванчева, 7 – за Петрова и 6 – за Дюлгеров. И тримата бяха оставени под домашен арест.

По-късно мярката на Иванчева бе изменена на „парична гаранция” от 10 000 лв. Един от мотивите за това решение на съда беше бременността на екскметицата, която налагаше честото ѝ излизане извън дома.

Десислава Иванчева обяви, че ще обжалва присъдата си на трета инстанция (видео)

Днес стана ясно, че последната инстанция – Върховният касационен съд, е постановил 6 години затвор за Иванчева, 5 – за Петрова и 4 – за Дюлгеров.

Приятели и симпатизанти на Десислава Иванчева излизат на протест в 18:30 ч. пред Съдебната палата.  

Десислава Иванчева от Сливенския затвор: Хора, помагайте!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции