<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107633" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Издаването н...

Доц. Ангел Кунчев: “Ако не бях имунизиран, нещата щяха да са фатални”

13 Ноември 2021
0 6327

“Протичането беше сравнително леко, което е чудесно, защото съм на 62 години, с хипертония, диабет и ритъмни смущения и със сигурност вирусът щеше да ме отнесе. Дори и средният Covid при такива заболявания дава най-тежките усложнения. Не си правя никакви илюзии – ако не бях имунизиран, нещата щяха да бъдат фатални.”

Издаването на зелени сертификати за антитела е грешка, твърди акад. Петрунов

Протичането беше сравнително леко, което е чудесно, защото съм на 62 години, с хипертония, диабет и ритъмни смущения и със сигурност вирусът щеше да ме отнесе. Дори и средният Covid при такива заболявания дава най-тежките усложнения. Не си правя никакви илюзии - ако не бях имунизиран, нещата щяха да бъдат фатални.

Това заяви доц. Ангел Кунчев в интервю пред в. “24 часа”.

“Вероятно, ако си бях направил и третата доза, и това щях да избегна, но не ми стигна времето. Ще я направя, но ще изчакам, докато оздравея напълно”, казва доцентът.

“На тази вълна ѝ минахме пика, макар бавно и с много жертви. Лошо е, че платихме още по-висока цена, защото сме най-демократичните, умните и интелигентните в света и не искаме да се ваксинираме”, споделя още Ангел Кунчев.

Изписаха мъж от болница след 10 месеца тежка битка с Covid-19 (снимка)

Доц. Ангел Кунчев: &#8220;Ако не бях имунизиран, нещата щяха да са фатални&#8221;

Относно издаването на зелен сертификат срещу антитела той заяви:

“От мен не е идвало такова предложение. Аз лично съм скептично настроен към побългаряването на сертификатите, включително пускането на антителата като критерий за получаването на такъв.

От 27 страни, когато само в една е въведено, е показателно колко може да се разчита на него.

За антителата съм, но вируснеутрализиращи, клетъчен имунитет, което е твърде скъпо, твърде бавно и е безсмислено да се изследва, защото динамиката е огромна и бърза, че това, което се установи на момента, нищо не значи.

По същия начин да издаваш сертификат веднага след първа доза – няма само социално-икономически смисъл, а в същото време повишава риска за хората.”

Източник: 24 часа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции